Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Scener fra Sunset Boulevard : et drive-in rejseessay


Beskrivelse


Rejseessay fra forfatterens biltur på den ca. 40 km lange Sunset Boulevard, der giver et kultur- og litteraturhistorisk billede af området - fra det solbeskinnede Pacifico City til skyggesiderne bag Hollywoods kulisser i evig bevægelse.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2010

af

af

Kent Skov

d. 4. nov. 2010

Kan anvendes på linje med HL's øvrige bøger og andre skildringer om beat-generationen samt som alternativ guide til L.A.

Et rigtig godt langessay om Los Angeles. HL har besøgt og opholdt sig i byen talrige gange, og han har et indgående kendskab til ikke mindst de alternative sider af den internationale medie-, musik-, film- og celebrityby: de lurvede moteller, barerne, og især de freeways, der gennemskærer byen overalt fra bjergene mod havet. Sunset Boulevard, en af L.A.'s centrale hovedårer, er HL's udgangspunkt for den lange storby-odysse. HL skriver hjemmevant i sin velkendte gonzo-stil, der primært formidler forfatterens indre stemninger med de ydre omgivelser, han møder, langt fra de traditionelle seværdigheder. Bogen er et stykke dokumentarisk fiktion og skal læses som sådan, for læseren bringes med rundt til steder, der samtidig referer til den mytologi, forfattere, mediefolk og begivenheder, der kendetegner byen.

HL har udgivet en række bøger om moderne kultur- og mediefænomener. Inden for amerikansk kultur er det Pussyland og rejseguiden Los Angeles - non stop. Også Lars Movin beskæftiger sig i Beat og Captain Beefheart med den (vest)amerikanske beatkultur. Også Borbergs America er relevant.

Levende og personligt rejseessay om "Englenes by" af den drevne L.A.-kender, der i vant gonzo-stil kombinerer et længere ophold i byen med afstikkere til personer, steder og historier og samtidig skriver byens mytologi ind over egne refleksioner.


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juni 2018

af

af

Kent Skov

d. 25. juni 2018

Super bog om Los Angeles for interesserede i anekdoter og personlige historier om byen fremfor traditionelle turistguides.

Redigeret udgave af den rejsevante Henrik Lists bevidsthedsstrømmende gonzo-reportage om Los Angeles. Bogen sammenkoger beskrivelse med egne observationer og oplevelser. LA er et af HL's foretrukne opholdssteder. Det er en by, der ikke nyder stor respekt for sine attraktioner blandt (kultur-)rejsende, men har en særlig vild og rig atmosfære under glamouren og kendisserne med de mange penge. HL rejser og skriver sig gennem byen ad den ene af tre lange vejskæringer, den godt 40 km lange Sunset Boulevard. Den løber fra den østlige udkant i Chinatown ved LA River mod vest via latino-forstaden Echo Park forbi Hollywood ud til Sunset Beach. Og her folder HL byens særlige diversitet, charme og atmosfære ud.

Bogens styrke ligger absolut i HL's indsigtsfulde beretning, der brillerer som dramadokumentarisk, site-specific langtekst. Den frapperende, men noget attraktionsløse metropol får respekt og kultstatus i HL's læseværdige og sanselige, men stilmæssigt lidt overlæssede skrift.

Opdateret udgave af Scener fra Sunset BoulevardLos Angeles - non stopPocket Los Angeles fra 2010. HL har også skrevet Los Angeles - non stop. Gode fortællere som Hans Jørgen Nielsen og Dan Turell har også været der. Derudover findes den traditionelle guide Pocket Los AngelesOpdateret udgave af Scener fra Sunset Boulevard fra 2010. HL har også skrevet . Gode fortællere som Hans Jørgen Nielsen og Dan Turell har også været der. Derudover findes den traditionelle guide Pocket Los AngelesOpdateret udgave af Scener fra Sunset Boulevard fra 2010. HL har også skrevet Los Angeles - non stop. Gode fortællere som Hans Jørgen Nielsen og Dan Turell har også været der. Derudover findes den traditionelle guide .


Jyllands-posten

d. 13. nov. 2010

af

af

Simon Staffeldt Schou

d. 13. nov. 2010


Berlingske tidende

d. 31. dec. 2010

af

af

Per Krogh Hansen

d. 31. dec. 2010


Kristeligt dagblad

d. 14. jan. 2011

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 14. jan. 2011


North-debat

Nr. 114 (2012) = North-art magazine nr. 131 (2012)

af

af

Carl Nørrested

Nr. 114 (2012) = North-art magazine nr. 131 (2012)


Weekendavisen

d. 31. dec. 2010

af

af

Lars Bukdahl

d. 31. dec. 2010