Bøger / faglitteratur til børn

Schæfer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2016

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 11. aug. 2016

Let fagbog med mange billeder om den populære hunderace schæfer. Bogen kan læses højt for børn mellem 5 og 7 år eller læses selv fra 8 år.

Bogen har mange billeder af forskellige schæferhunde og korte tekster. De første afsnit fortælles af en schæfer med jeg-fortælling. Der er en fysisk beskrivelse, hundens historie, fra hvalp til voksen og beskrivelse af schæferen som politihund. Teksten er tydelig med stor skriftstørrelse, svære ord er delt fx vagt-hund, hyrde-hund, lugte-sans. Til sidst en løftet pegefinger om at man skal tænke sig godt om, før man køber en hund. Og man skal passe godt på den. Bogen er en blanding af fuldside-billeder med tekstbokse, samt indsatte fotos imellem teksten. Ordforklaring af 3 ord og stikordsregister på sidste side. Bogen er en del af serien "Populære hunderacer" som bl.a. også omfatter beagle, boxer, golden retriever og labrador retriever. Forfatteren har lavet lignende bøger i serien "Pattedyr verden rundt" om ulven og havodderen.

Det er en god fagbog med flotte billeder og mange brugbare oplysninger ved overvejelse om anskaffelse af en schæferhund. Teksten er lix 20,6 og er letlæselig med stor skrift. Bogen kan bruges både til fritidslæsning og faktalæsning.

I Hunde og hvalpeUlv af Christian Lamberth præsenteres schæferhunden meget kort blandt andre hunderacer. Bogen ligner Ulv af samme forfatter Jinny JohnsonI Hunde og hvalpe af Christian Lamberth præsenteres schæferhunden meget kort blandt andre hunderacer. Bogen ligner af samme forfatter Jinny Johnson.Informationer og udgaver