Bøger / faglitteratur / vejledninger

Scor jobbet til samtalen : et job er ikke noget, du får - det er noget, du tager


Beskrivelse


Jobguide, som sætter fokus på, at et job ikke er noget du får, men noget du tager. Vejen til jobbet går typisk over en eller flere gode samtaler, og guiden klæder alle godt på til netop samtalen. Til jobsøgende.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2023

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 20. jan. 2023

Jobguide, som sætter fokus på, at et job ikke er noget du får, men noget du tager. Vejen til jobbet går typisk over en eller flere gode samtaler, og guiden klæder alle godt på til netop samtalen. Til jobsøgende.

Forberedelse er et nøgleord til en jobsamtale. Forfatteren fortæller, at alt for mange stadig glemme at indhente oplysninger om branche og virksomhed. Det gælder om at skabe dynamik i samtalen, som er en dialog og ikke noget interview, og du skal vise, du har en portion viden om netop denne virksomhed. En god forberedelse er også at huske på, at samtalen mellem dig og virksomheden starter allerede, når du sender ansøgningen afsted. Du kan også øve dig i at tale om dig selv. Din samtalepartner er interesseret i at lære din personlighed at kende. Andre emner i bogen er fx forskellige test eller cases man kan møde i en samtale. Her er forberedelse også vigtig. Hvert af bogens kapitler afsluttes med at pege på tre hovedpointer fra kapitlet. Forfatteren skriver, at det er en selvstændig fortsættelse af Hit med jobbet.

Velbygget og pædagogisk velfungerede jobguide, som kan bruges af alle som søger et job. Forfatteren peptalker ikke og går dybt og informativt ned i mange forskellige aspekter af en jobsamtale.

Bogen er en revideret 2. udgave af Scor jobbet til samtalenJobbet er dit. Den er opdateret med nyskrevne FAQ-afsnit. En anden guide er Jobbet er ditBogen er en revideret 2. udgave af Scor jobbet til samtalen. Den er opdateret med nyskrevne FAQ-afsnit. En anden guide er .


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2019

af

af

Morten Brynildsen

d. 8. aug. 2019

Er du klar til jobsamtalen, når de ringer? Bliv godt klædt på af Steen Kræmer Rasmussen, der her tager dig i hånden og gennemgår alle de nødvendige forberedelser, der skal til for at komme forrest i ansøgerfeltet. Primært for jobsøgende, men også spændende læsning for ledere og HR-folk.

Kræmer Rasmussen forfattede den populære og meget anvendte Hit med jobbet, der er en guide til kunsten at (researche og) skrive en ansøgning, der virker. Og når invitationen er landet, hvad er det så, der gælder? Det får du svar på her. Punkt for punkt gennemgår forfatteren jobsamtalens mange faser, der starter ved opringningen eller mailen, der indbyder til samtale og slutter med selve samtalen på dagen. En god jobsamtale afhænger af en grundig forudgående research, og det får man hjælp til her. Forfatteren giver også mange eksempler på gode formuleringer og måder at imødegå de svære spørgsmål og emner.

I et letlæst sprog finder man her alt, man skal bruge til jobsamtalen. Ganske enkelt den eneste bog, man har brug for, når det gælder forberedelse til jobsamtale.

Hvor denne bog er en meget praktisk anvendelig metodebog, kan man finde mere om jobsøgningens psykologiske aspekter i Du skal ikke være dig selvTag stikket hjem. Vil man læse mere om at søge jobbet gennem netværk, er der hjælp at hente i Tag stikket hjemHvor denne bog er en meget praktisk anvendelig metodebog, kan man finde mere om jobsøgningens psykologiske aspekter i Du skal ikke være dig selv. Vil man læse mere om at søge jobbet gennem netværk, er der hjælp at hente i .