Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Se en matros


Beskrivelse


En matros sejler jorden rundt i sin robåd og oplever virkelig mærkelige ting. Letlæsning for 6 - 7-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2013

af

af

Jesper Holtoug

d. 31. jan. 2013

Let læsetræning fra forlaget Alkalær, som bygger på Erik Vierø Hansens særlige læseprincipper. Angivelig til anvendelse allerede fra 3-4 års alderen med den rette voksenhjælp.

Letlæsningsbogen bygger udelukkende på lydrette ord, meget enkle historier og enkle stregtegninger. Fortællingerne kædes sammen af en matros, der sejler verden rundt i sin robåd og oplever forskellige og meget mærkelige ting, som for eksempel: "Må en ko slå en so i ju-do i Ja-pan". Bogen er hæftet og i midten ligger et løst verdenskort, så læseren kan orientere sig lidt undervejs. Det ikke-lydrette ord: "og" erstattes af: +. Illustrationerne, som er lavet af Linda Gil er vittighedslignende og nærmest manisk glade med store grin og voldsomme farver. Indledningsvis introduceres bogseriens særlige principper, som dog ikke afgørende adskiller sig fra de læsemåder, der almindeligvis anvendes i indskolingen.

De sære, ret fjollede historier og den helt lydrette satsning vil sikkert sammen med de vittighedslignende tegninger dele vandene hos modtagerne. Specielt er det i hvert fald, og hæfterne minder ikke ret meget om de øvrige forlags lydret-serier.

Letlæsningsserie som bygger på Erik Vierø Hansens læsemetode, som hævder, at alle med et sprog og et intakt sanseapparat kan lære at læse - også ordblinde. De små lydrette historier er ret specielle, temmelig fjollede og vil sikkert opdele modtagergruppen i elskere og hadere.