Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Se et fyr


Beskrivelse


Tom er på havet med sin far. Båden gynger og gynger. Det går op og ned - op og ned. Tom bliver mere og mere grøn i ansigtet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2018

af

af

Jesper Holtoug

d. 1. feb. 2018

Tom er ude på havet med sin far i en lille båd - det går op og ned. Tom bliver søsyg - og det er ved at blive mørkt. Mon de når i land? For 6-7-årige, som lige er ved at lære at læse.

Bogen hører til serien "RAP" med tre ænder, hvilket betyder, at der ikke findes ord i bogen med flere end tre bogstaver. Alle ord er lydrette eller lydnære, og der er illustrationer på alle sider. Historien handler om Tom, som er med sin far på havet i en lille robåd. Bølgerne er temmelig høje, og Tom er ikke søstærk - han brækker sig og har det helt elendigt. Og det bliver mere og mere mørkt på havet. Sværhedsgraden er lix 4.

En ret lækker lille bog med stift bind og flotte illustrationer, som fylder det meste i bogen. Ordene er ganske lette og der er få af dem. Alligevel lykkes det, at skabe en nogenlunde spændende, lille fortælling, hvor den farlige situation overvindes og det hele ender som det skal. En ganske kort, lille historie om en rigtigt ubehagelig oplevelse, som de fleste børn kan forestille sig selv i.

Der findes andre spændende bøger om farlige emner i serien "RAP" fx: Væk med digCarl er en heltErik til søsMaja driver til havs og Carl er en helt. Af lette bøger om havet kan desuden nævnes: Erik til søs eller Maja driver til havs. Den sidste er dog noget sværere at læseDer findes andre spændende bøger om farlige emner i serien "RAP" fx: Væk med dig og . Af lette bøger om havet kan desuden nævnes: Erik til søs eller Maja driver til havs. Den sidste er dog noget sværere at læseDer findes andre spændende bøger om farlige emner i serien "RAP" fx: Væk med dig og Carl er en helt. Af lette bøger om havet kan desuden nævnes: eller Maja driver til havs. Den sidste er dog noget sværere at læseDer findes andre spændende bøger om farlige emner i serien "RAP" fx: Væk med dig og Carl er en helt. Af lette bøger om havet kan desuden nævnes: Erik til søs eller . Den sidste er dog noget sværere at læse.