Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Se havet


Beskrivelse


Pegebog. Et barn er ved havet sammen med sin familie en varm sommerdag. Barnet kigger på en måge, lytter til bølgerne, dufter til tang, mærker på sten og laver mange andre spændende ting.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2018

af

af

Marianne Agger

d. 21. nov. 2018

To pegebøger om årets gang og børns sanseoplevelser i naturen. "Se havet" og "Se haven" er til børn fra 1-3 år.

I "Se havet" følger man et lille barn på stranden en sommerdag. Barnet ser en måge, lytter til bølgerne, mærker på stenen, dufter til tang, sutter på sin tå og krammer storesøster Nanna, imens deres mødre holder øje med dem. I "Se haven" er et barn udenfor i efterårsvejret sammen med farfar. Barnet kigger på en edderkop, smager et æble, rasler med visne blade, pjasker i et vandpyt, lugter til en lort og aer en kat. I begge bøger er der et nærbillede af en ting på den ene side, som er sat ind i en sammenhæng på den anden side. Til sidst er der en helsides tegning over ting fra de forgående sider samt lidt nye ting. Åsa Mendel-Hartvig og Maija Hurme har også udgivet Se skovenSe natten og Se natten i samme serieI "Se havet" følger man et lille barn på stranden en sommerdag. Barnet ser en måge, lytter til bølgerne, mærker på stenen, dufter til tang, sutter på sin tå og krammer storesøster Nanna, imens deres mødre holder øje med dem. I "Se haven" er et barn udenfor i efterårsvejret sammen med farfar. Barnet kigger på en edderkop, smager et æble, rasler med visne blade, pjasker i et vandpyt, lugter til en lort og aer en kat. I begge bøger er der et nærbillede af en ting på den ene side, som er sat ind i en sammenhæng på den anden side. Til sidst er der en helsides tegning over ting fra de forgående sider samt lidt nye ting. Åsa Mendel-Hartvig og Maija Hurme har også udgivet Se skoven og i samme serie.

Hele serien kommer omkring de fire årstider, og bøgerne kredser om de ting, man kan sanse og opleve ude i naturen. Det gøres på en fin måde i et roligt tempo og med humor og sødme. Tingene, der optræder i historierne, er genkendelige for børn, og præsenteres på en overskuelig måde. Tegningerne er i rolige, naturlige farver, og teksten navngiver de forskellige ting, der er i fokus, og fortæller med korte sætninger, hvad barnet gør.

Andre pegebøger om havet handler ofte om havets dyr som fx Mine dyr i havetKig og snak om haven. Kig og snak om haven er anderledes bygget op, men viser også, hvad man kan finde i havenAndre pegebøger om havet handler ofte om havets dyr som fx Mine dyr i havet. er anderledes bygget op, men viser også, hvad man kan finde i haven.