Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Se, hvad jeg kan!


Beskrivelse


Billedbog om lille Abe der elsker at lave krumspring i junglens trætoppe. For børn på 3-6 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2020

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 9. sep. 2020

Billedbog om lille Abe der elsker at lave krumspring i junglens trætoppe. For børn på 3-6 år.

De andres jubel, når lille Abe lavede et særlig svært akrobatisk trick. Abe er glad for alle sine venner, abeungerne, og meget glad for deres beundring. En dag prøver lille Abe, at lave et meget svært spring, som ingen abe nogensinde før har lavet. Alt går galt for lille Abe, og han kommet til skade med armen. Lille Abe kommer til lægen, som konstaterer at lille Abe har brækket armen. På vej fra sygehuset er Abe lidt trist, og ved ikke om han har lyst til at se vennerne som sædvanlig næste dag ved solnedgang. Lille Abe føler at han har svigtet vennerne, og at de nu ikke bryder sig om ham, fordi han fejlede springet. Det er jo hans akrobatiske spring i trætoppene de beundrer. Abemor trøster lille Abe. Hvad gør mon rigtige venner? Forfatter bag historien har fået udgivet flere bøger på dansk, senest fx Kanin har altid retJeg kommer til at savne dig og Jeg kommer til at savne digDe andres jubel, når lille Abe lavede et særlig svært akrobatisk trick. Abe er glad for alle sine venner, abeungerne, og meget glad for deres beundring. En dag prøver lille Abe, at lave et meget svært spring, som ingen abe nogensinde før har lavet. Alt går galt for lille Abe, og han kommet til skade med armen. Lille Abe kommer til lægen, som konstaterer at lille Abe har brækket armen. På vej fra sygehuset er Abe lidt trist, og ved ikke om han har lyst til at se vennerne som sædvanlig næste dag ved solnedgang. Lille Abe føler at han har svigtet vennerne, og at de nu ikke bryder sig om ham, fordi han fejlede springet. Det er jo hans akrobatiske spring i trætoppene de beundrer. Abemor trøster lille Abe. Hvad gør mon rigtige venner? Forfatter bag historien har fået udgivet flere bøger på dansk, senest fx Kanin har altid ret og .

Billedbogen har nogle meget dynamiske illustrationer der fint fanger lille Abes bevægelser og spring, men historiens pointe virker desværre ikke helt troværdig forklaret indenfor historiens ramme.

Andre billedbøger om venner og selvtillid er fx Milles spejlDen store overraskelse og Den store overraskelseAndre billedbøger om venner og selvtillid er fx Milles spejl og .Informationer og udgaver