Bøger / skønlitteratur / roman

Se mig, skub mig, grib mig


Beskrivelse


Fire unge kvinder Nicoline, Frederikke, Antonie og Rebecca bor alle i Nordsjælland og her krydses deres veje i en periode af deres liv, hvor der sker mange forandringer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2013

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 2. jan. 2013

Stor kollektivroman om fire unge piger i Danmark lige nu. En hverdagshistorie, som piger fra 13 år kan spejle sig i. Forsiden er grafisk, enkel og markant at se på.

Den unge forfatter er debuterende og har leveret en bred og reflekterende roman i et sikkert og godt sprog. Hun har faktisk gang i fire historier på en gang, historier som hver især måske kunne have båret sin egen bog, men her krydses fire unge pigers vej i en periode af deres liv, hvor der sker mange ændringer. En bryder kontakten med sin mor og stedfar og finder lykken med sin pigekæreste, en dropper den overfladiske og velhavende kæreste og ender med den store kærlighed, en får igen kontakt med en forsvundet mor og en tager bogstaveligt det store spring og overvinder sig selv og vover en tur i faldskærm med en bror i et forsøg på at bryde med den trygge fortid. Gennem de fire piger får vi et realistisk nutidsbillede af unge og deres liv i dagens Danmark. Bogen er som sagt ret velskrevet, men den har også meget med, og det kan være svært at skelne pigerne fra hinanden, fordi deres fortællestemme lyder lidt ens.

Jeg kan sammenligne den med Kirsten Carlsens Gyldent sand (09/24), som også beskriver fire unge piger i samme roman.

Alt i alt en sikker og velskrevet debut, som nok skal finde læsere blandt unge piger, men også voksne med teenagebørn kunne have udbytte af at læse med.


Politiken

d. 2. feb. 2013

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 2. feb. 2013