Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Se mig


Beskrivelse


Zira og Alberte går begge i 1.g. De har været bedste veninder hele deres liv, men der har været et smerteligt brud imellem dem. Zira lider af selvhad, og er sin egen værste fjende, og Alberte spinder sig selv ind i en konstrueret Youtube-identitet.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2020

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 5. maj 2020

En meget alvorlig og samtidig humoristisk bog om Zira og Alberte, der var bedste veninder, men gik totalt skævt af hinanden. Zira er akavet og lider af selvhad, og Alberte udlever sin konstruerede Youtube-persona. Fra 14 år.

Zira og Alberte går begge i 1.g. De har været bedste veninder hele deres liv, men ved bogens start har der været et smerteligt brud imellem dem. Zira føler sig akavet og lider af selvhad, og er sin egen værste fjende, og Alberte spinder sig selv ind i en konstrueret Youtube-identitet, der alligevel ikke giver det, hun søger.

De skiftende synsvinkler fungerer godt. I identifikationen med først den ene og så den anden, males et billede frem af den anden som et dumt svin. På den måde bliver det tydeligt, at verden ikke er sort-hvid, og intet menneske er en ø: Vi eksisterer i relationen med andre mennesker. Sanne Søndergård formår som få andre at ramme nerven hos unge, at ramme lige ned i det der gør ondt, er grimt, svært og samtidig smukt, livet som både er stærkt og skrøbeligt, og hun formår at skildre begge dele hos de to hovedpersoner. Sproget er meget præcist ramt. Det afspejler unges sprogbrug, uden at virke påtaget. Det er en bog, der stiller flere spørgsmål end den giver svar, og en fortælling der bliver hos dig efter endt læsning.

En anden, lidt lettere, bog om en for konstrueret internetpersonlighed er HybenhjerterIsla og jagten på lykke. I Isla og jagten på lykke kæmper hovedpersonen også med selvhadEn anden, lidt lettere, bog om en for konstrueret internetpersonlighed er Hybenhjerter. I kæmper hovedpersonen også med selvhad.


litteratursiden.dk

d. 26. juni 2020

af

af

Monica Severin

d. 26. juni 2020

Velskrevet og realistisk YA-roman viser bagsiden af den blankpolerede SoMe facade . Zira og Alberte har været bedste veninder i folkeskolen, men nu hvor de er startet på samme gymnasium, gør de deres ...


Berlingske tidende

d. 11. juli 2020

af

af

Katherine Diez

d. 11. juli 2020


Jyllands-posten

d. 7. juli 2020

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 7. juli 2020


Politiken

d. 24. juni 2020

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 24. juni 2020


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 7 (2020)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 73, nr. 7 (2020)