Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Se Pippi


Beskrivelse


Pegebog uden tekst, hvor Pippi Langstrømpe og hendes univers med Villa Villekulla, Hr. Nilsson, Tommy og Annika, osv. introduceres.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2013

af

af

Marianne Agger

d. 20. sep. 2013

Her udkommer noget helt nyt ud fra Astrid Lindgrens gamle historier og universer: to pegebøger om Emil fra Lønneberg og Pippi Langstrømpe. Til børn fra 1-3 år. De charmerende og velkendte tegninger af Emil og Pippi, lavet af Björn Berg, pryder forsiderne.

De sidste par år er vi stødt på Emil og Pippi i andre udgaver end de traditionelle billedbøger. Fx i Læs selv-bøger som Emil fra Lønneberg laver skarnsstreger og andre historier og Den store tegneseriebog om Pippi. Her præsenteres de to ballademagere for de allermindste børn i to ordløse pegebøger. I Se Emil er der syv opslag med Emil, Ida og dyrene fra Katholt. I Se Pippi introduceres vi for Villa Villekulla, Hr. Nilsson, hesten og Tommy og Annika. De farverige og sprælske tegninger bringer straks nostalgien frem hos vi voksne. Men idet de allermindste børn højst sandsynligt ikke kender Emil og Pippi endnu, og ikke har den samme referenceramme som vi andre, kræver det en del formidling og forklaring af forældrene at få noget ud af bøgerne. Jeg tvivler på, om bøgerne giver mening for målgruppen.

Emil- og Pippi-historier i billedbøger og på film skal man være ca. fire år for at forstå rigtigt. Man kan sammenligne pegebøgerne her med Peter Pedal-pegebøger, der også bygger på en kendt og elsket figur. Jeg synes, de fungerer bedre, da målgruppen oftest kender Peter Pedal fra film.

To pegebøger, som jeg har svært ved at se ideen med, idet målgruppen for pegebøger ikke er bekendt med universerne.