Bøger / faglitteratur / vejledninger

Se tigeren i øjnene


Beskrivelse


Fra professionel basketballspiller til buddhistisk mentor og lærer. Om forfatterens vej til et spirituelt liv, med buddhistisk læring og øvelser til interesserede i buddhistisk levevis.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2021

af

af

Grethe Lorentzen

d. 27. maj 2021

Fra professionel basketballspiller til buddhistisk mentor og lærer. Om forfatterens vej til et spirituelt liv, med buddhistisk læring og øvelser til interesserede i buddhistisk levevis.

Marie Kronquist fortæller om vigtige perioder i sit liv, blandt andet om sorgen over søsterens tidlige død, om sine år som professionel basketballspiller og om tiden i politiet, som en alvorlig fodskade satte en stopper for. Her tog hendes liv en drejning, og hun begyndte en rejse mod større erkendelse af sig selv og verden. Hun blev tilknyttet den tibetanske shambhala-tradition og vejleder i dag andre, blandt andre erhvervsledere. Sideløbende med den personlige livsfortælling fortæller MK om Buddha, præsenterer den buddhistiske lære og fortæller om, hvordan hun lever og praktiserer som buddhist. Sidste del af bogen indeholder meditationer og øvelser.

Letlæst og engageret fortælling om et liv, som ændrer sig markant til en buddhistisk livsopgave og levevis. Det er også en fortælling om at kunne rumme mørket og sorgen, og leve i det der er med venlighed, rummelighed og ansvar. Bogen er en inspiration for andre, der vil leve et spirituelt liv.

At begynde, hvert øjeblikNår verden bryder sammenAt vove springet er en vejledning i zenbuddhistisk praksis. Den tibetanske nonne Pema Chödrön, Marie Kronquists lærer, har blandt andet udgivet bøgerne Når verden bryder sammen og At vove springetAt begynde, hvert øjeblik er en vejledning i zenbuddhistisk praksis. Den tibetanske nonne Pema Chödrön, Marie Kronquists lærer, har blandt andet udgivet bøgerne og At vove springetAt begynde, hvert øjeblik er en vejledning i zenbuddhistisk praksis. Den tibetanske nonne Pema Chödrön, Marie Kronquists lærer, har blandt andet udgivet bøgerne Når verden bryder sammen og .