Bøger / faglitteratur til børn

Sebastians jul


Beskrivelse


24 kapitler om Sebastian, der bor på og passer en gammel gård. Hver dag er der en ny arbejdsopgave med gårdens mange dyr. Livet på gården og dyrene sætter gang i juletraditioner og juleforberedelser. Faktabokse, med opskrifter på julemad og julekager, juletraditioner, dyrene eller overtro.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2010

af

af

Inger Søndergaard

d. 9. nov. 2010

I bogform i 24 kapitler præsenteres årets julekaldender for børn fra DR1. Den populære børnevært Sebastian Klein har lavet julekalenderen sammen med Dansk Landbrugsmuseum og giver hermed børn fra 4 år og deres forældre indblik i mange af de mindre kendte traditioner, overtro og historier, der før og nu knytter sig til julen på landet.

Bogen er traditionelt opbygget i kapitler, der knytter sig til hvert af de afsnit, som dagligt i december vil rulle hen over skærmen. Sebastian bor på en gammel gård og fortæller om sit arbejde med at passe gården. Hver morgen vågner Sebastian op til en ny arbejdsopgave med gårdens mange dyr. D. 2. december hører vi fx om, hvordan han slagter en and, som han senere samme dag tilbereder til en dejlig andesteg. Livet på gården og dens dyr sætter gang i juletraditioner og juleforberedelser herunder også at lave "rigtig" dansk julemad. Faktabokse knytter an til hver dag og supplerer med opskrifter på julemad og julekager eller om juletraditioner, dyrene på gården eller overtro. Bogen er illustreret med både gode farvefotos og tegninger, men det er især teksten, som er et lille uddrag af de historier, der vises i tv.

Der er tradition for at julekalenderen fra DR suppleres med en bogudgivelse. Den nyeste adskiller sig fra de tidligere ved at lægge vægten på gamle juletraditioner på landet i samme tempofyldte, underholdende og lette stil, som man kan møde i DR2 serien: "Bonderøven".

Traditionel julekalenderbog, som knytter an til årets julekalender. Den vil især være relevant for børnefamilierne i forbindelse med, at man ser eller genser udsendelserne. På længere sigt er bogen mindre interessant.


Berlingske tidende

d. 3. dec. 2010

af

af

Kari Sønsthagen

d. 3. dec. 2010