Bøger / faglitteratur

Seikatsu


Beskrivelse


38 klummetekster om forskellige forhold i den japanske hverdag set med danske briller. Der er fx artikler om unges kærlighedsforhold, cyklister på fortovene, køkultur, ældres position og traditionelle håndværk i et samfund, der konstant moderniseres.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2017

af

af

Martin Jørgensen

d. 12. sep. 2017

Samling af klummer om hverdag og hverdagsliv i Japan. For Japan-interesserede, der planlægger en rejse eller blot er nysgerrige.

Denne bog præsenterer 38 klummetekster om forskellige forhold i den japanske hverdag. Det er fx artikler om unges kærlighedsforhold, cyklister på fortovene, køkultur, ældres position, og traditionelle håndværk i et samfund, der konstant moderniseres. Hver tekst fylder et par sider og ledsages af japanske fotos. Indgangsvinklen er forskellige forhold i den japanske hverdag, set med danske briller. Teksterne er tidligere offentliggjort i det digitale medie POV International. Asger Røjle Christensen er journalist, forfatter, analytiker, og rejseleder. Han bosat i Tokyo og japansk gift.

Japan er et meget anderledes land, og det bliver fint beskrevet i denne læseværdige og sympatiske udgivelse, der kommer omkring adskillige vinkler på den japanske dagligdag, kultur og ånd. De korte, fordøjelige tekster fungerer som små appetitvækkere til et anderledes samfund. Især dækkes emner som man ellers ikke vil finde i den gængse rejseguide, og bogen er oplagt læsning før et besøg til den opgående sols land. Her får man en god fornemmelse af et land rigt på traditioner og strenge samfundsnormer. Man får lyst til at pakke rejsetasken.

Turen går til Japan har selvklart en mere turistorienteret vinkel, og har i øvrigt også Røjle Christensen på forfatterlisten.


Berlingske tidende

d. 11. okt. 2017

af

af

Lars Henrik Aagaard

d. 11. okt. 2017


Kristeligt dagblad

d. 23. nov. 2017

af

af

Cecilie Højlund Wibe

d. 23. nov. 2017