Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Seje huer til små monstre : 20 supersøde, strikkede huer, luffer og sokker


Beskrivelse


Opskrifter på huer, luffer og sokker i dyrestrik fra 6 måneder til 3 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2013

af

af

Rikke Bruun

d. 23. aug. 2013

Niveaumæssig henvender bogen sig bredt, da opskrifterne er inddelt i sværhedsgrader; nybegynder, let øvet og øvet. Interessemæssig er bogen til dem, der strikker til de mindste børn op til 3 år.

Bogen indeholder opskrifter til 20 sæt huer og vanter. Enkelte sæt indeholder desuden sokker og halstørklæde. Huernes udgangspunkt er en elefanthue, som så får tilføjet diverse ører, øjne, horn osv. og dermed giver indtryk af fx gris, bjørn, robot, ræv osv. Disse tilføjelser kan være strik, hækling eller broderi. Alle opskrifter findes i 3 størrelser; 6-12 mdr., 12-24 mdr. og 2-3 år. De enkelte opskrifter indledes med oplysninger om mål, strikkepinde og garn. Alle opskrifterne er flot illusterede med fotos fra flere vinkler. Bagerst i bogen findes et 30 siders langt afsnit om teknikker, hvor man kan hente hjælp til de forskellige håndværk. Huerne er rigtig nuttede og vil helt sikkert sikre bogen mange udlån.

Tidligere er udkommet Hotte huer til børn, 2007 af Lene Holme Samsøe og Nissehuestrik, 2012 af Mette Jørgensen. De indeholder dog opskrifter på mere traditionelt udseende huer.

En strikkebog med opskrifter på forskellige niveauer, meget søde og nuttede, så bogen vil ikke tilbringe mange dage på hylderne.