Bøger / faglitteratur til børn

Seje tøser - stakkels piger : om piger, pigebander, vold og tyveri


Beskrivelse


Med udgangspunkt i de tre pigebander Gangzter Bitch, Ninjapigerne og Tæskeholdet får man gennem interviews med medlemmer, deres ofre samt retsforsknings- og behandlingssystemet et billede af baggrunde, tendenser og behandlingstilbud for disse piger. Endvidere fakta- og dokumentationsafsnit om ungdomskriminalitet.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2003

af

af

Hans-Christian Uth (skole)

d. 28. jan. 2003

Forfatteren kendes fra en lang række titler om ungdomsproblematikker - senest Ung i en pornotid. Som ofte før har forfatteren brugt interview-formen som skelet for bogen. Det giver autencitet, nærvær og variation i fremstillingen, og læseren kan ikke undgå at føle sig involveret, udfordret - og måske provokeret. Interviewene kommer hele vejen rundt: de unge piger, "gadearbejderne", lærerne og pædagogerne, forskerne og politiet. Imellem interviewene præsenteres facts og dokumentation i form af statistikker, lovtekster, citater m.m. Bogen rummer desuden illustrationer i form af stemningsskabende s/h fotos, en god indholdsfortegnelse samt en omfattende materiale- og adresseliste. Et tilhørende opgavehæfte med fri kopiret rummer debatoplæg til hvert enkelt afsnit i elevbogen samt nogle forslag til større tema-arbejder. Det samlede materiale er både aktuelt og relevant for samfundsfagsundervisningen på 9.-10. klassetrin, og elevbogen vil af nogle elever kunne anvendes til selvstændigt arbejde.


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2003

af

af

Lene Kristiansen

d. 28. jan. 2003

Spændende, interessant og skræmmende er de tre ord der bedst betegner Per S. Søndergaards fremragende bog om de pigebander, hvis mishandlinger og rå overfald i stigende grad afspejler sig i kriminalstatistikken, og som på bare 11 år er firedoblet. Ninja-pigerne, Gangzter Bitch og Tæskeholdet, tre af dem PSS fokuserer på, selvbevidste, kolde og voldelige grupper der har foretaget regulære straffeaktioner, generelt ikke angrer eller fortryder og selv har omsorgssvigt, vold og seksuelle krænkelser med i bagagen. Alle kommer til orde - pigerne selv, deres ofre, rets-, forsknings- og behandlingssystemet, og at få et indblik i det samlede billede med baggrunde, tendenser og behandlingstilbud giver både et stærkt og troværdigt indblik i et accelererende problem og i en række pigeskæbner, ofrene på de ene side og "de seje" på den anden, alle omfattet af betegnelsen stakkels piger. Men der er også positive historier og piger, der er "nået", og PSSs bog viser klart hvor nødvendigt det er at handle. Bogens primære målgruppe er børn fra 12 og unge samt lærere og pædagoger, men den kan og bør læses af mange flere. Tilhørende opgavehæfte med spørgsmål og forslag til supplerende læsning, relevante links mv. og således også grydeklar i en undervisningssammenhæng.


Folkeskolen

Årg. 120, nr. 19 (2003)

af

af

Dorte Olsen

Årg. 120, nr. 19 (2003)


Salt

Årg. 12, nr. 4 (2003)

af

af

Britta M. Lindqvist

Årg. 12, nr. 4 (2003)


Helse

Årg. 49, nr. 7 (2003)

af

af

Niels Pinholt

Årg. 49, nr. 7 (2003)


Efterskolen

Årg. 35, nr. 16 (2003)

af

af

Herdis Aastrup

Årg. 35, nr. 16 (2003)