Bøger / faglitteratur

Sejlads


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2007

Henvender sig til begynderen, der med bog og dvd i hånden kan stå søsikker og klar til første tur på dækket af en sejlbåd, men også nyttig til den lidt mere befarne sejlsports-m/k, der lige skal have pudset sine sømandskundskaber af.

Sejlsports-guide kombineret med dvd, der trin for trin klæder sejlsportsfolk på med teori. Først afsnit med beskrivelser af bådtyper og udstyr, sømandsudtryk, liner og knob, påklædning og udstyr. Dernæst nødvendig viden om vind og vand, og afsnit om hvordan sejl, køl og ror virker. Således klædt på skal de grundlæggende kundskaber om sejlads på plads. Det gælder båd på land, til vands, at starte og stoppe, styre og holde balancen på dækket. I afsnit om praktisk sejlads lærer man om halvvind, bidevind og lærer begreber som læns, luffe og stagvende. Der er naturligvis også afsnit om sikkerhed, og råd om at undgå kollision og kæntring. Der er også lidt udvidet sejlteknik, når det grundlæggende er på plads. Der er beskrivelser af bådens anatomi og nyttig liste med sejlsprog. Her lærer man fx overraskende, at en "barm" også er et hjørne af et sejl.

Der findes ikke andre bøger om sejlsport som unikt kombinerer bog og dvd, men i bogform findes den noget mere omfattende fx Kommas sejlerhåndbog, seneste udg. fra 2006, som i øvrigt har samme forfatter som denne nye bog.

Let tilgængelig sejlsportsguide, der som ekstra bonus har en dvd, der visuelt viser grundlæggende sejlsportsteknik.