Bøger / skønlitteratur / roman

Seks år


Beskrivelse


For seks år siden forlod Jake Fischers kæreste ham for at gifte sig med en anden. Da Jake opdager, at manden nu er død bruger han anledningen til at opsøge hende igen, men bliver trukket ind i et dunkelt drama, hvor han til slut må se sin tillid til sine nærmeste sat på prøve.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 10. sep. 2015

Da Jake Fischers elskede blev gift med en gammel flamme lovede han aldrig at opsøge dem, men da den mand hun giftede sig med dør 6 år senere, gør han det alligevel, og det viser sig, at intet er som han troede. Krimielskere vil sluge denne direkte og kontante thriller af en af genrens bedste.

Jake, der lever et stille liv som professor i statskundskab ved et mindre universitet, opdager tilfældigt, at den mand, der blev gift med hans livs store kærlighed, er død. På trods af et løfte søger han derfor på ny kontakt med den kvinde, han ellers havde affundet sig med aldrig at skulle se igen, men han opdager, at hun er forsvundet. Helt forsvundet. Jake bliver besat af at finde ud af om hun er i nød eller om hun virkelig svigtede ham. Bogen falder i den del af forfatterskabet, hvor der ikke er forbindelse mellem de forskellige titler og kan derfor læses for sig selv.

Coben udvikler videre på et tema, han har været over før, og selvom han som altid er en varieret og ferm plotmager, virker det denne gang lidt rutinepræget. Det ændrer imidlertid ikke ved, at der er tale om en solid og reflekteret krimi, som vil tale til mange også fanatiske tilhængere af den skandinaviske model.

Nesser er i Ormene på Carmine Street inde på samme tema med snigende tillidssvigt mellem elskende, men han skriver bedre. Coben vinder til gengæld på plotafslutning.


litteratursiden.dk

d. 11. jan. 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 11. jan. 2016

Solid thriller uden de helt vilde overraskelsesmomenter. Romanen er perfekt, hvis man ikke er til de allerværste blodsudgydelser og rædsler i genren. Det bedste ved Harlan Cobens romaner er, at de oft...