Bøger / skønlitteratur / roman

Sekten på Tågeøen


Beskrivelse


Et foredrag med den karismatiske Franz Oswald får 22-årige Sofia til at besøge bevægelsen Via Terra i den svenske skærgård. Oswald viser sig at være en vanvittig leder, og Sofia får en snigende fornemmelse af at være blevet draget ind i en sekt.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2020

af

af

Sanna Stagaard Gade

d. 24. jan. 2020

Thriller inspireret af forfatterens egne oplevelser, da hun var medlem af Scientology. Til læsere af krimi- og spændingsbøger.

22-årige Sofia er lige blevet færdig på universitet og sidder fast i et giftigt forhold. Et foredrag med Franz Oswald, den karismatiske leder af den mystiske bevægelse ViaTerra, får hende til at rive sit liv op med rode og flytte ud på en lille svensk ø for at tage et job hos bevægelsen. Det starter som en spændende og anderledes måde at leve på, men langsomt som Oswalds vanvid og paranoia bliver værre, bliver forholdene på øen også værre og værre for Sofia og de andre medlemmer af sekten. Oswalds pres og nedværdigelse af sine "ansatte" bliver mere og mere modbydelig. En dramatisk episode får hende til at indse, at noget er helt galt, og hun begynder at planlægge sin flugt. 1. del af en trilogi.

En spændende og nervepirrende thriller som prøver at vise, hvordan en stærk leder langsomt kan hjernevaske en hel flok, og hvordan de langsomt mister deres sans for normalitet og begynder at gøre og finde sig i ting, de ikke ville have fundet sig i udenfor bevægelsen. Det er stærkt, skræmmende og ubehageligt beskrevet, når Sofies (og læserens) grænser gang på gang bliver overskredet.

Kombinationen af spænding og sekter kan man også finde i Katz Krefeldts krimi SektenHvad min taske gemmer eller Sophie Evensens roman Hvad min taske gemmer om sekten FaderhusetKombinationen af spænding og sekter kan man også finde i Katz Krefeldts krimi Sekten eller Sophie Evensens roman om sekten Faderhuset.


litteratursiden.dk

d. 6. mar. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 6. mar. 2020

Yderst spændende thriller om hvordan en karismatisk og målrettet person, der arbejder vedholdende, kan hjernevaske både begavede og viljestærke mennesker. På en tåget, uhyggelig ø ligger herregården V...


Politiken

d. 25. apr. 2020

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 25. apr. 2020


Religion

2020, nr. 2

af

af

Signe Elise Bro

2020, nr. 2