Bøger / faglitteratur

Sekularisering : religionens betingelser i det moderne samfund


Beskrivelse


Om religionens vilkår i det moderne sekulære samfund. For læsere med interesse for religion i moderne tid.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2022

af

af

Hamide Kara

d. 28. jan. 2022

Om religionens vilkår i det moderne sekulære samfund. For læsere med interesse for religion i moderne tid.

Forfatter og lektor i systematisk teologi ved Det Teologiske Fakultet Jacob Wolf skriver, at teorien om, at det er et spørgsmål om tid før religion forsvinder fra jordens overflade, er en del af tidsånden og at den også nyder stor tilslutning blandt den akademiske elite. Med overskrifter som "Den før-moderne forståelse af universet", "Den fænomenologiske forståelsen af tiden", "Moderne kritik af modernitet", "Autenticitetens periode", "Ubehaget i moderniteten" m.fl. skriver Wolf, at det er en kendsgerning at religion ikke er forsvundet fra de vestlige sekulære samfund. Wolf skriver: "Hvis man skal beskrive vores moderne tid med henblik på vores forhold til det religiøse, så er det fremherskende træk ikke, at religionen er ved at forsvinde, men snarere, at forholdet til religionen er uafklaret." Bogen indeholder en litteraturliste samt navneregister.

Med afsæt i filosoffen Charles Taylors tanker om sekularisering byder Wolf på en velskrevet og interessant bog, om det moderne menneskes forhold til religion og sekulariseringsprocessen i det sekulære samfund. Selv om bogen er på et højt intellektuelt niveau er den sprogligt letforståeligt.

Af andre titler som også omhandler religion og sekularisering findes fx Tro på GudTro som option : om kristendom i en sekulær verden og Tro som option : kristendommens fremtidsmulighederAf andre titler som også omhandler religion og sekularisering findes fx Tro på Gud : om kristendom i en sekulær verden og : kristendommens fremtidsmuligheder.


Kristeligt dagblad

d. 3. feb. 2022

af

af

Henrik Jensen (f. 1947)

d. 3. feb. 2022


Information

d. 16. sep. 2022

af

af

Henrik Bach (f. 1961)

d. 16. sep. 2022


Religion

2022, nr. 4

af

af

Poul Storgaard Mikkelsen

2022, nr. 4