Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Selfie Simon epic friends


Beskrivelse


Simon får karantæne af sine forældre og må ikke spille Fortnite i en uge. Han beslutter at besøge sin nye spilleven i Jylland. Det bliver en lang rejse, og er Johan nu også den han udgiver sig for at være?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2019

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 16. aug. 2019

Selfie Simon føler sig frosset ude af Rosa, der har overtaget deres fælles YouTube-kanal. Da forældrene giver Simon karantæne fra at spille Fortnite, rejser han på besøg hos sin nye online-ven, Johan. Men hvem er Johan i virkeligheden? For 10-12-årige, der kan lide en spændende fortælling i en verden hvor sociale medier, YouTube og computerspil er en væsentlig faktor.

Den tredje bog i serien "Selfie Simon". Simon spiller Fortnite og føler at Rosa har frosset ham ude af deres fælles YouTube-kanal. Simons forældre er bekymrede, fordi han sidder ved computeren hele tiden. Da de giver ham en uges karantæne, beslutter Simon at besøge sin nye spilleven, Johan. Det viser sig, at Johan bor helt i Jylland. Det bliver en lang rejse for Simon, der heldigvis har sin telefon med, så han kan uploade videoer undervejs og holde kontakt med sine venner. Men er Johan den han udgiver sig for? Og hvordan reagerer Rosa, da Simon er langt væk og virkelig har brug for hjælp?.

Spændende og utrolig medrivende fortælling om venskab, forældre, computerspil og sociale medier. Sproget flyder let og er sat i store læsevenlige typer. De fremhævede sms-beskeder er med til at skabe en realistisk stemning. Bogen giver stof til eftertanke og er relevant på mange niveauer.

På en lidt anden måde tuner Mogens og Mahdi foreverDe Hemmelige Youtubere ind på venskaber og computerspil. Og i De Hemmelige Youtubere handler det også om youtubere og sociale medierPå en lidt anden måde tuner Mogens og Mahdi forever ind på venskaber og computerspil. Og i handler det også om youtubere og sociale medier.