Bøger / faglitteratur / billedværker

Selskabsplanter : plantekombinationer gennem et haveår


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2018

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 16. apr. 2018

Smuk og inspirerende havebog, der tager den haveinteresserede læser med rundt i Claus Dalbys egen have.

Claus Dalby er forlægger og forfatter til en lang række havebøger. Efter et kort forord samt tanker om haven tager han læseren med rundt i sin egen 4000 m2 store engelskinspirerede have, som præsenteres bed for bed. Hvert bed har sit eget kendetegn i forhold til farvesammensætning og kombination af udvalgte planter. Alle kapitler indledes med et kort, hvor den pågældende del af haven er fremhævet og hvor det enkelte bed kort præsenteres. Derefter følger fotos af haveområdet fra forskellige vinkler, samt nærbilleder af de enkelte blomster og stauder. Hvert billede kommenteres med angivelse af blomsternavne, funktion samt lejlighedsvis beskrivelse af vokseplads, blomstringstid m.m. Bagerst i bogen findes et register indeholdende både latinske og danske blomsternavne.

Smuk og inspirerende havebog. En værdig afløser til Den levende have, hvor Claus Dalby i 2004 for første gang tog os med ind i sin egen have.

Claus Dalby har tidligere beskrevet sin have i bøgerne Den levende haveMit havelivDen engelske have og Mit haveliv, der derfor naturligt minder om denne bog. Selv om grundplanen er den samme har haven dog udviklet sig meget i årenes løb. I den nye bog er der endnu mere fokus på fotografierne. Af andre centrale bøger om flotte engelske haver kan nævnes Den engelske haveClaus Dalby har tidligere beskrevet sin have i bøgerne Den levende have og , der derfor naturligt minder om denne bog. Selv om grundplanen er den samme har haven dog udviklet sig meget i årenes løb. I den nye bog er der endnu mere fokus på fotografierne. Af andre centrale bøger om flotte engelske haver kan nævnes Den engelske haveClaus Dalby har tidligere beskrevet sin have i bøgerne Den levende have og Mit haveliv, der derfor naturligt minder om denne bog. Selv om grundplanen er den samme har haven dog udviklet sig meget i årenes løb. I den nye bog er der endnu mere fokus på fotografierne. Af andre centrale bøger om flotte engelske haver kan nævnes .


Gartner tidende

d. 24. sep. 2018

af

af

Lotte Bjarke

d. 24. sep. 2018Informationer og udgaver