Bøger / faglitteratur til børn


Beskrivelse


To tidligere gymnasieelevers råd til hvordan man kan optimere sine karakterer i gymnasiet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2014

af

af

Merete Trap

d. 29. apr. 2014

Dette er en guide med 12 gode råd til, hvordan du får det bedste karakter-gennemsnit i gymnasiet. Bogen henvender sig til unge gymnasieelever, og andre der gerne vil have tips til at få bedre karakterer.

I denne lille "guide til topkarakterer" giver to nyudklækkede studenter deres bud på, hvordan du får det bedste karaktergennemsnit i gymnasiet, uden at give køb på det sociale liv. Bogen består af 12 kapitler som rummer en blanding af praktiske råd, såsom hvordan man strukturerer sin forberedelse til undervisningen, har den rette påklædning, eller udnytter videndeling med sine medstuderende. Bogen er krydret med sjove anekdoter om fx de to forfatteres egne oplevelser med pudsige lærere. En af bogens hovedpointer er prioritering af tid, og at det er muligt at gå efter det højeste gennemsnit, uden at give køb på fester og det sociale liv. Dette er en brugbar og lettilgængelig guide, primært til gymnasieelever, som giver fornuftige bud på, hvordan man kan gå målrettet efter et højt gennemsnit, uden at tonen antyder "fedterøv" og "stræber". De to forfattere Josephine Lykke Fritzbøger og Victoria Elisabeth Pihl Sørensen er begge nyudklækkede studenter med topkarakterer.

Der findes en del udgivelser om eksamensforberedelse og studieteknik, men herværende bog har sin egen vinkling. Kan bedst sammenlignes med Sådan får du 13 uden at lave lektier, 2003 af Jacob Jonia.

En brugbar og lettilgængelig guide til gymnasieelever, med gode råd til at opnå topkarakterer.