Bøger / faglitteratur / erindringer

Selvfølgelig skal hun bo hos mig : om at bo med sin handicappede mor


Beskrivelse


Lotte Heise fortæller om det bedste og det værste ved at flytte sammen med sin handicappede mor, om kampen for sin mors ret til og samfundets pligt til at give hende den hjælp, som hun har brug for, og om konsekvenserne for sig selv og sine teenage drenge af det tætte fællesskab.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2015

af

af

Jytte Bræmer

d. 31. aug. 2015

Personlig beretning om at bo med sin handicappede mor. Der er stærke budskaber til plejesektoren og politikerne.

Entertaineren og skribenten Lotte Heise giver her et personligt indblik i de vilkår, samfundet tilbyder hendes mor, der bliver ramt af en blodprop med lammelser og afasi til følge. Hun tager konsekvensen af et dårligt plejehjem på Sjælland og lader hende flytte ind hos sig selv og sine to sønner i Århus. Hun beskriver detaljeret og ublufærdigt om, hvor hårdt det er såvel fysisk og psykisk. Det bliver desuden en kamp med det offentlige for at få den nødvendige hjælp i det daglige. Efter tre år flytter moren for sig selv i en plejebolig i Gentofte.

Bogen er skrevet i LH's sædvanlige kontante og direkte tone. Et ærligt billede også af egne svagheder, men samlet en fortælling om en dyb kærlighed mellem mor og datter. Det er en meget personlig anklage mod det offentlige system og inkompetente medarbejdere. Men også en stor respekt og taknemmelighed overfor langt de fleste, der udfører deres arbejde fantastisk. Alt i alt et meget nuanceret billede af vilkårene i det offentlige plejesystem, der aldrig kammer over. Nogle steder har den dog en detaljerigdom, der kan gøre den lidt monoton.

At blive mor for sin morGråhårede børn er sammenlignelig i form og indhold, ligesom Gråhårede børn også omhandler temaet om den omvendte rolle mellem forældre og børnAt blive mor for sin mor er sammenlignelig i form og indhold, ligesom også omhandler temaet om den omvendte rolle mellem forældre og børn.


litteratursiden.dk

d. 20. aug. 2015

af

af

Stina Holdt

d. 20. aug. 2015

En sårbar og stærk historie om at miste sin mor til et handicap, se systemet svigte og starte et bofællesskab med sin mor og to teenagedrenge – og om alle de kampe og sejre, der følger med. Lotte Heis...


Litteratursiden.dk [online]

d. 20. aug. 2015

af

af

Stina Holdt

d. 20. aug. 2015


Danske kommuner

Årg. 46, nr. 26 (2015)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 46, nr. 26 (2015)


Sygeplejersken

Årg. 115, nr. 11 (2015)

af

af

Jette Bagh

Årg. 115, nr. 11 (2015)