Bøger / faglitteratur / håndbøger

Selvforsyning i praksis


Beskrivelse


Selvforsyning som livsstil ; Sådan kommer man i gang ; Dyrkning af egne afgrøder ; Dyrehold ; Biavl ; Vilde bær og planter ; Selvforsyning i hjemmet ; Konservering af fødevarer ; Spinding ; Farmers markeder ; Mælkeprodukter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2012

af

af

Kirsten Emdal

d. 17. sep. 2012

Denne bog henvender sig til personer, som bor på landet med rådighed over et større jordareal - og som samtidig gerne vil være selvforsynende og have en mere bæredygtig tilværelse.

Forfatteren har udgivet andre bøger om samme emne (ikke oversat til dansk). Han skriver på baggrund af mere end 20 års erfaringer fra et mindre landsted i England. Bogen er således ikke skrevet af en ekspert, men skal mere ses som en inspirationskilde til en bæredygtig og selvforsynende tilværelse. Bogens største afsnit handler om dyrkning af egne grønsager, men der er også afsnit om dyrehold (alt fra høns til skotsk højlandskvæg), biavl, indsamling af vilde bær og planter, selvforsyning i hjemmet (kort om energi, komposttoiletter m.m.), konservering af fødevarer (henkogning, vinfremstilling m.m.), spinding, "Farmers markeder" (bærer bræg af bogens engelske oprindelse) og mælkeprodukter (fremstilling af smør, yoghurt m.m.). Bogen er righoldigt illustreret med relevante farvefotos.

Bogen kan sammenlignes med John Seymours klassiske bog om selvforsyning (nyeste udg. 2010), som stadig er den mest instruktive, og Det enkle liv af Frank Ladegaard Erichsen ("Bonderøven") fra 2011, som har den helt klare fordel, at den er af dansk oprindelse.

En interessant bog om emnet. Jeg kunne dog godt have undværet afsnittene om "Selvforsyning i hjemmet" og "Farmers markeder", som begge er meget "engelske". Bogen tager så meget med om hvert emne, at den nemt kommer til at virke lidt opremsende.