Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Selvmordsbombe


Beskrivelse


Malik er stadigvæk elev på Moray. Det lykkes ham at komme med på en aktion i Waziristan, hvor de skal afsløre terrorister. Undervejs rammer de en vejside-bombe og Malik opdager, at en af deres vogne ikke kører i samme retning som de øvrige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juli 2014

af

af

Karsten Boll

d. 29. juli 2014

De to første boger i en ny serie fra Benni Bødker - primært til action-hungrende drenge fra 3.-5. klasse (9-11 år). Primære anvendelse er fritidslæsning / læsetræning uden undervisningsrelevans. De to forsider fyldt med action skal nok fange drengenes opmærksomhed.

Bogen Bloddiamant giver beskrivelsen af kostskolen Moray, der viser sig at være træningslejr for kommende agenter for Interpol samt første sag, hvor Malik afslører forbryderne efter at have været ved at blive smidt ud af skolen efter en mislykket øvelse. Handlingen fortsætter i Selvmordsbombe, hvor det drejer sig om oprørere/terrorister i Waziristan, der sagtens kunne være en pendant til Afghanistan. Bøgerne bør læses i rækkefølge, idet der flere gange er små tilbageblik til hændelser fra Bloddiamant. Urealistisk handling for hovedpersonen, men med masser af action, som vil kunne tænde målgruppen af drenge fra 3.-5. klasse. Flydende sprog og stor typografi gør, at disse to titler virker letlæste (lix 21).

Forfattere har tidligere lavet serien Scorpio - ligeledes om agenter. Lysets engel af Weinreich (11/47) er for de lidt ældre børn.

Velskrevet action-serie, der nok skal finde læsere (drenge) i såvel børnebiblioteks- som pædagogisk læringscenterregi. Fritidslæsning.