Bøger / skønlitteratur / roman

Selvrisiko


Beskrivelse


Krimi. Journalisten Dicte opdager en brand i naboens hestestald, samtidig med at der sker et drab. Hendes venindes mand er kriminalassistent, og sammen efterforsker de forbrydelserne - med stor risiko for Dicte.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2004

af

af

Elsebeth Kristensen

d. 29. mar. 2004

Som i Skjulte fejl og mangler fra 2002 er journalisten Dicte Svendsen igen hovedperson og stedet er atter Århus og omegn. Dicte vågner en nat ved at naboens hestestald brænder, sammen med kæresten får hun reddet nogle af hestene lidet anende at naboens søster, som skulle passe huset, samme aften brutalt er slået ihjel. Det er startskuddet til en velfortalt og medrivende roman, som ikke bare er en ren krimi men bl.a. også handler om Dictes liv og hverdag med teenagedatteren og den yngre kæreste, problemer som udstødt af Jehovas vidner og dermed det manglende forhold til moderen og søsteren, faderens sygdom og død. Oven i alt dette bliver hun forfulgt af den gale morder og udsat for mordforsøg, har problemer på jobbet mm. Dicte bidrager godt til opklaringsarbejdet, som ledes af kriminalassistent Wagner, gift med hendes veninde. Det lyder voldsomt og forvirrende, men forf. forstår at fortælle og holde sammen på en velkomponeret handling. Forf. debuterede i 1999 med den underholdende roman De frie kvinders klub og har siden fået udgivet yderligere fire romaner, og har efterhånden fået opbygget sig en stor og trofast læserkreds. Selvrisiko skal også nok blive mindst lige så efterspurgt.


litteratursiden.dk

d. 21. sep. 2004

af

d. 21. sep. 2004

"Et øjeblik lod han galgestikket dingle for hendes blik, og så tog han løkken og lagde den som et kærtegn om hendes hals, og hun mærkede noget varmt risle ned ad sine ben, da hendes blære gav efter." ...


Jyllands-posten

d. 31. mar. 2004

af

af

Annelise Vestergaard

d. 31. mar. 2004


Information

d. 17. apr. 2004

af

af

Signe Lindskov Hansen

d. 17. apr. 2004


Weekendavisen

d. 2. apr. 2004

af

af

Katinka Bruhn

d. 2. apr. 2004


Berlingske tidende

d. 7. apr. 2004

af

af

Else Cornelius

d. 7. apr. 2004