Bøger / skønlitteratur / roman

Selvtægt


Beskrivelse


Krimi. Nogle bestialske mord på kriminelle indvandrere vækker PETs interesse. Men er det udelukkende et internt opgør, eller er der kræfter uden for det muslimske miljø, der puster til ilden?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2017

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 3. maj 2017

Muslimske fanatikere sætter brand overalt i verden, men der er også andre, der er interesserede i at optrappe konflikter. Højreorienterede grupper spøger da også i kulissen i denne klassiske krimi, som har en meget bred appel.

Hovedpersonen er den jødiske politimand, chefpolitikommissær David Levin, som vi tidligere har mødt i BZ-mordeneSorte roserMordtegn, Sorte roser og Mordtegn. Han arbejder denne gang sammen med PET for at opklare nogle bestialske mord på radikaliserede muslimer. Sagen har tråde ind i højreradikalie grupper, og, viser det sig, også helt op i de højeste politiske og militære kredse. Vi præsenteres for en bred vifte af kolleger og bipersoner, og også Levins personlige liv spiller en rolle. Niels Klingenberg, har ud over sit forfatterskab en baggrund som cand. mag i dansk og filosofiHovedpersonen er den jødiske politimand, chefpolitikommissær David Levin, som vi tidligere har mødt i BZ-mordene, og Mordtegn. Han arbejder denne gang sammen med PET for at opklare nogle bestialske mord på radikaliserede muslimer. Sagen har tråde ind i højreradikalie grupper, og, viser det sig, også helt op i de højeste politiske og militære kredse. Vi præsenteres for en bred vifte af kolleger og bipersoner, og også Levins personlige liv spiller en rolle. Niels Klingenberg, har ud over sit forfatterskab en baggrund som cand. mag i dansk og filosofiHovedpersonen er den jødiske politimand, chefpolitikommissær David Levin, som vi tidligere har mødt i BZ-mordene, Sorte roser og . Han arbejder denne gang sammen med PET for at opklare nogle bestialske mord på radikaliserede muslimer. Sagen har tråde ind i højreradikalie grupper, og, viser det sig, også helt op i de højeste politiske og militære kredse. Vi præsenteres for en bred vifte af kolleger og bipersoner, og også Levins personlige liv spiller en rolle. Niels Klingenberg, har ud over sit forfatterskab en baggrund som cand. mag i dansk og filosofi.

Klingenberg skriver godt, men noget ujævnt. I de bedste passager er sproget ligefremt og afslappet så det støtter og udvikler handlingen. Plottet er godt og velgennemtænkt, men også omfangsrigt og ind i mellem uoverskueligt, men handlingen spidser godt til hen mod slutningen, og bogen er på højde med de tidligere i serien.

Højreradikales forsøg på i det skjulte at optrappe konflikterne omkring indvandringen optræder efterhånden ofte. Fx har Lars Kjædegaard netop udgivet Før natten kommer der kredser om samme tema.