Bøger / faglitteratur / øvelser

Selvværd for begyndere : en gør-det-selv-bog


Beskrivelse


Introduktion til forskellige indfaldsvinkler på begrebet selvværd. Gennem en række eksempler fra almindelige menneskers opvækst og liv hører vi om bagvedliggende årsager til dårligt selvværd, og om hvorfor det er så vigtigt at forbedre det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2010

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 23. mar. 2010

Lettilgængelig selvhjælpsbog, der kan anvendes til selvstudium eller som forberedelse til et egentligt terapiforløb med henblik på at forbedre selvværdet.

Overskuelig bog, der på relativt få sider og med fint, åbent, indbydende layout introducerer læseren til forskellige indfaldsvinkler til begrebet selvværd og evt. behov for terapeutisk arbejde. Gennem en række eksempler fra almindelige menneskers opvækst og liv hører vi om bagvedliggende årsager til dårligt selvværd, og om hvorfor det er så vigtigt at forbedre det. Der er også gode tips til forældre, der let kommer til at skade deres barns selvværdsfølelse ved at rose de forkerte ting. Bogens checklister og øvelser virker nemme at arbejde med og overkommelige, også for mennesker der ikke har så meget overskud. Forfatteren er psykoterapeut med praksis i Nordjylland, og dette er hendes første bog.

Der er i forvejen mange bøger om selvværd og hvordan man selv kan arbejde med det. Denne ligger i den absolut nemme ende at begynde med, og jeg mindes ikke at have set tilsvarende veltilrettelagt, indbydende og imødekommende udgivelse i mange år.

Vellykket begynderbog om vigtigheden af et godt selvværd og hvordan man forbedrer det. Kan anvendes til selvstudium eller som introduktion til terapeutisk behandling. Genkendelige eksempler fra hverdagsmennesker imødekommer læseren, der således ikke stemples som "tilfælde", og der er også gode råd til hvordan forældre bedst roser deres barn. Bred målgruppe, overskuelig og nem at arbejde med.