Bøger / skønlitteratur / roman

Send flere børn


Beskrivelse


Helene er nu sammen med Mads, læseren oplever et farverigt sammensurium af den moderne københavnske families liv. Helenes og Mads' eks'er har også nye kærester, alle lever de i medgang og modgang for åbent tæppe.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2010

af

af

Beth Høst

d. 15. okt. 2010

Rutinerede chick lit-læsere er målgruppen her og ellers yngre kvinder, der vil spejle sig i familiesituationerne, som i sandhed er mangfoldige.

Helene, som vi mødte i Send mere sex, 2009, er nu sammen med Mads, skilt fra manden, som er flyttet sammen med yngstebarnets vuggestuepædagog. Mads har en smart cafe, Helene sin tandlægepraksis og ellers er bogen et katalog over den moderne (københavnske) families tilskikkelser. Det er mine børn (en enkelt sengevæder), dit barn, vores kommende barn (en abort undervejs), det er den biseksuelle ekskone med lesbisk kæreste, det er den 15-årige søns kæreste, der bliver gravid i trods mod sine overklasseforældre, det er Helenes mors kæreste, der dør af hjerteanfald under Helene og Mads' bryllup, moderen flytter iøvrigt ind, det er Mads, der finder sin far, det er Helenes eksmand, der går i hundene og anvises lejlighed i Tingbjergs krigszone, det er LilleMyrs' handicap, det er Helene på lykkepiller, når det hele er for meget. Er De forvirret? det er vist også meningen, for dét er Helene. Men det ender godt og med mange børn og farverige bipersoner undervejs. Sproget er let og enkelt, historien kunne ligne en tv-serie.

Bjarup Riis holder stilen fra forrige skrøne. Keyes og Kinsella er nok "soulmates" men uden hendes overvældende mængde af elementer.

Læseren kan føle sig stopfodret med hurtige optrin, men bestemt også føle sig underholdt.


Berlingske tidende

d. 5. nov. 2010

af

af

Sarah Skarum

d. 5. nov. 2010