Bøger / faglitteratur / bibliografier

Send flere indvandrere tak! : hvordan indvandring gavner den danske vækst og økonomi


Beskrivelse


Der argumenteres for hvorfor indvandring er et økonomisk aktiv for Danmark, og hvordan en mere åben immigrationsstrategi kan styrke dansk iværksætteri og konkurrencedygtighed.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2012

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 7. sep. 2012

Bogen henvender sig til politisk interesserede læsere.

Forfatteren er fremtidsforsker med baggrund bl.a. i forskellige multinationale selskaber. Bogens udgangspunkt er at se indvandring og indvandrere som en ressource og gevinst til Danmark. Hun kritiserer, at det danske samfund generelt ikke kan se de store muligheder i indvandring, bl.a. som følge af den offentlige debats præg af følelser, angst, postulater og myter. Bogen argumenterer fortrinsvis ud fra økonomiske fordele og punkterer syv gængse opfattelser/myter om indvandring og indvandrere, hvad angår fx arbejde og uddannelse. Dokumentationen består af mange cases, statistik, rapporter mv., og ud fra disse tegner bogen de store linjer med fokus på succesoplevelserne. Konklusionen er, at Danmark for at kunne overleve den internationale konkurrence bør have et multikulturelt erhvervsliv. Bogen er let læst, sprogligt engageret og med mange superlativer.

Dette er vist den eneste bog, som ikke også nævner ghettoproblemer, kriminalitet, manglende integration og lign., men vælger at sætte fokus på de positive eksempler og perspektiver.

Debatbog som vinkler indvandrere som iværksættere og innovatorer, og som nødvendige for at Danmark skal klare sig i det internationale samfund.


Politiken

d. 10. jan. 2013

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 10. jan. 2013


Jyllands-posten

d. 14. okt. 2012

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 14. okt. 2012


Jyllands-posten

d. 13. sep. 2012

af

af

Dennis Nørmark

d. 13. sep. 2012