Bøger / faglitteratur / kogebøger

Send flere krydderier! : nye danske kogekoner giver inspiration til middagsbordet


Beskrivelse


Kogebog hvor 17 kvinder med rod i forskellige madkulturer - Iran, Balkan, Somalia, Marokko, Pakistan og Mellemøsten - introducerer de mest succesfulde og populære retter, som er helt specielle for deres område.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 18. maj 2010

En kogebog, men mere end det, også en bog, som fortæller om indvandrerkvinder i Danmark og deres forskellige kulturbaggrunde. En slags verdenskultur serveret som gryderet.

Indvandrer Kvindecentret på Nørrebro er et sted, hvor kvinder har et frirum og et mødested. I alt 17 kvinder fra forskellige lande er gået sammen om at lave en kogebog. Dels for at lade en del af deres kultur gå videre til de næste generationer, men også for at andre kan få et indblik i deres kultur. Der er lidt om landets madkultur, derefter en præsentation af kvinden og hendes opskrifter. Her er opskrifter fra Iran, Balkanlandene, Somalia, Marokko, Pakistan og Mellemøsten. Hver kvinde fortæller om nogle retter, som er helt specielle for deres område. Bagest i bogen er en liste over ingredienser og en indkøbsguide, enkelte af ingredienserne kan kun købes i indvandrerbutikker og visse grønthandlere, men så er der ofte alternative forslag. Her er mange forskellige opskrifter. Nogle af dem kender vi fra ferierejser og fra etniske restaurationer, mens andre er helt nye med spændende sammensætninger af kød, grønsager og krydderier. Opskrifterne er lette at følge, og der er forslag til, hvordan man sammensætter en hel menu.

Vi har en del bøger med opskrifter fra andre lande, af nyere er der bl.a. Mit pakistanske køkken, 2008 og Alias arabiske køkken, 2005.

En fin og inspirerende kogebog, som er meget anvendelig for dem, som har lyst til at prøve noget nyt. En bog som samtidig også fortæller en del af madens kulturhistorie.