Bøger / faglitteratur

Sensitive børn


Beskrivelse


Det sensitive personlighedstræk beskrives fra mange forskellige vinkler og giver mulighed for at forstå, hvordan verden opleves af det sensitive barn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 3. sep. 2014

Bogen er for forældre, pædagoger og andre, der ønsker at identificere og støtte deres sensitive barn/elever. Voksne med særligt sensitive personlighedstræk kan også have gavn af at læse bogen. Ligesom den er oplagt for pædagogstuderende.

Alle børn er sensitive i større eller mindre grad, men man regner med, at hvert 5. barn er særligt sensitiv. Det kan give sig udslag i meget udadreagerende adfærd eller det modsatte og forskellige andre træk som nyhedssøgende, høj intelligens og diverse diagnoser. Bogen præsenterer nogle hovedgrupper med deres særlige kendetegn. Desuden får vi et spørgeskema til at identificere særligt sensitive børn. Bogen fører os ind i, hvordan det sensitive barn oplever verden, og hvordan man som forælder, lærer, pædagog og ven støtter det sensitive barn. Bogen er fuld af gode eksempler og værdifuld information. Forfatterne er henholdsvis psykolog og pædagog, begge med terapeutuddannelser og begge regner sig selv for særligt sensitive. Tonen er indfølende. Sprogligt og forståelsesmæssigt er bogen meget tilgængelig.

Bogen Særligt sensitive børn er et andet kvalificeret bud for samme målgruppe. Den har amerikansk udgangspunkt og er knap så tilgængelig som denne aktuelle, danske titel.

En fin og brugbar bog, som viser, hvordan man identificerer de særligt sensitive børn, og med konkrete råd om, hvordan man støtter dem.