Bøger / faglitteratur


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2019

af

af

Hamide Kara

d. 14. feb. 2019

En bog om det særligt sensitive barn fra fødslen til teenageårene. Henvender sig til forældre og fagprofessionelle som søger viden om sensitive børn.

Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng skriver sammen med Kjersti Salvesen om særligt sensitive børn. De indleder med, at andelen af særligt sensitive børn er højere end man hidtil har troet. Forskningen viser at imod 30 procent af børn bliver født med et sensitivt nervesystem som betyder, at børnene sanser mere og opfanger mere information, sammenlignet med andre børn. I kapitler som "er mit barn særligt sensitiv", "særligt sensitive teenagere", "øvelser" m.fl. skriver forfatterne, at det kræver en særlig indsats som forælder og fagperson at møde og tackle de særligt sensitive børn. Ved at dele egne og andre forældres erfaringer og ved at interviewe førende fagpersoner og forskere på området, samt særligt sensitive børn, beskrives det særligt sensitive karaktertræk. "Man må anerkende det særlige sensitive karaktertræk og reflektere over, hvilke værktøjer man vil bruge for at barnet skal føle sig set og accepteret". I bogen fremgår cases fra det virkelige liv og bagerst finder man yogaøvelser for børn.

En letforståelig bog som spænder fra barnets fødsel og frem til teenageårene. De mange cases gør bogen stærkere og giver plads til at reflektere over de særligt sensitive børns behov.

En anden titel som også giver indføring i forskningen om de sensitive børn er: Dit sensitive barn.