Bøger / faglitteratur til børn

Sensitive unge


Beskrivelse


Det sensitive personlighedstræk beskrives her, blandt andet af de unge selv, hvordan de med deres særlige udfordringer oplever verden, og hvad de har brug for fra deres omgivelser, for at de bedst trives og kan vise de mange ressourcer, de har.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2015

af

af

Henriette Olesen

d. 1. okt. 2015

Om, hvordan unge ser og oplever verden. Bogen henvender sig til unge i alderen 13-20 år, men i den grad også til forældre og folk omkring.

"Sensitive Unge" er en slags fortsættelse af bogen "Sensitive Børn". Den beskriver gennem interviews, hvad det vil sige at være sensitiv ung. I bogen belyses forskellige problematikker ved at være sensitiv, og der er foretaget interviews af de unge selv, deres forældre, lærere og diverse fagpersoner. Bogen sætter fokus på, hvordan de unge oplever verden, og hvad der skal til, for de kan trives.

Bogen er den første til at beskrive det at være sensitiv og ung. Den giver et rigtig godt indblik i de udfordringer, sensitive unge går med og kommer ud for. Der er gode forklaringer på, hvad den unge oplever, men også forslag til, hvordan forældre og folk omkring kan hjælpe de unge med at tackle hverdagen. Bogen er inddelt i forskellige emner så som selvværd og selvaccept, negative tanker og følelser samt søvn og spisning, hvilket også gør at den kan bruges som et opslagsværk.

Bogen er en efterfølger til Sensitive børn. Af andre forfattere, der skriver om emnet, kan nævnes Elaine Aron og Susanne Møberg.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 30. nov. 2015

af

af

Christina Krolmer

d. 30. nov. 2015


Politiken

d. 25. nov. 2015

af

af

Svend Brinkmann

d. 25. nov. 2015