Bøger / faglitteratur / erindringer

Sensommeren


Beskrivelse


Forfatteren (f. 1929) beretter om sit liv efter hendes mands bortgang. De sidste 13 års ægteskab var præget af mandens parkisonisme og demens men nu har hun mødt Kai og de har besluttet at nyde livet og hinanden i den tid, de har tilbage.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2005

af

af

Anny Skov Madsen

d. 20. jan. 2005

Forfatteren (f. 1929) har tidligere skrevet om sit liv i Baggårdsbørn har også drømme (2000), hvor hun med blink i øjet fortalte om en udsat barndom på Nørrebro i 1930'ernes København. I Kærlighedens styrke (2002) var det om livet med en mand ramt af Parkinsons syge og demens. Nu er Erik død, et langt liv sammen er slut, og hvordan kommer man videre? Det viser sig, at der er mange dejlige oplevelser endnu for den over 70-årige Aggi, idet hun bliver forelsket i den 80-årige Kaj. Fra kaos og tomhed bygger Aggi en hverdag op sammen med en ny livsledersager, og det er denne proces, der er i fokus. Kan jeg det uden at svigte Erik? Og hvad siger børnene? Alle disse hensyn til omverdenen skal tackles, men to modne mennesker begynder heller ikke et nyt liv sammen uden knaster. Langsomt nærmer de sig hinanden og får del i hinandens liv. Aggi fortæller åbent om den svære balance i sam- og sexlivet. Det er igen blevet en livsbekræftende velfortalt skildring om kærlighed og dejlige fællesoplevelser i livets efterår. Forfatteren har været en efterspurgt foredragsholder i hele landet, og hendes mange læsere vil også nyde Sensommeren.


litteratursiden.dk

d. 27. juni 2005

af

af

Karen Riisager

d. 27. juni 2005

Berigende erindringer fra et liv som baggårdsbarn med drømme og fremragende overlevelsesevner. Aggi oplever igen kærligheden og indgår et nyt ægteskab i en absolut moden alder. Aggi Jensen fortæller i...


Kristeligt dagblad

d. 12. mar. 2005

af

af

Claus Grymer

d. 12. mar. 2005


Gerontologi

Årg. 21, nr. 4 (2005)

af

af

Anne Leonora Blaakilde

Årg. 21, nr. 4 (2005)