Bøger / skønlitteratur / roman

Serafine : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. I 1999 sker i en dansk flygtningelejr noget, der senere fører til mordet på den radikale overborgmester i København. Den uregerlige efterforsker Lars Winkler må rede trådene ud i sagen, der har forbindelser til både den østeuropæiske mafia og Folketinget.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2014

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 14. apr. 2014

Har du læst Øjesten af Melander, er det oplagt at læse endnu en - lige så spændende - historie med samme københavnske persongalleri. Efterspørgslen efter bind 1 gør nok speciel formidling unødvendig.

Igen sætter forfatterens baggrund i musikken sit gode præg på bogen, der holder sig til samme koncept som Øjesten. Hovedpersonen, efterforskeren Jakob Winkler, har stadig problemer med sit familieliv og kærligheden og er lige så uregerlig som sidst. Rammen for plottet er den samme, hvor tidligere begivenheder sætter dagsordenen for nutidens dramatiske forbrydelser. I 1999 foregår der noget i en flygtningelejr, der betyder mordet på Københavns radikale overborgmester, og bogen udfolder en sag med tråde til magtafhængige politikere på rådhuset og i Folketinget, benhårde journalister, både dygtige og korrupte betjente samt østeuropæisk mafia, narko og trafficking. Både den politiske og den politimæssige del af historien står skarpt. Velskrevet i et kort, præcist sprog med stemningsfulde miljøbeskrivelser og dramatisk drive samt en slutning, der nødvendiggør nogle nye aktører i et bind 3.

Personkredsen fra bind 1 udvikler sig, så bøgerne skal læses i rækkefølge. Winkler minder mig en del om Rebus, så måske udvikler Melander sig til den danske Rankin. Retningen er der helt klart, og det er en ros.

Godt skrevet krimi, hvor historiens dramatiske dele bindes flot sammen i et sammenhængende plot og er fortalt i et sansemættet og præcist sprog.


Politiken

d. 21. maj 2014

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 21. maj 2014


Jyllands-posten

d. 3. juni 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 3. juni 2014


Berlingske tidende

d. 13. juni 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 13. juni 2014


Weekendavisen

d. 23. maj 2014

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 23. maj 2014