Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Seriøst, William?


Beskrivelse


William er flyttet til en ny skole, hvor han, til sin egen overraskelse, er meget mere populær end i den gamle. Men hans familie er kikset, og det kan blive en udfordring at holde på de nye venner, når man ikke tør invitere dem med hjem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2011

af

af

Martin W Hansen

d. 2. maj 2011

Henvender sig til både drenge og piger fra ca. 12 år og opefter, der leder efter en sjov bog, som de også kan relatere til.

Forfatteren er debutant som børnebogsforfatter, men hendes målgruppe vil genkende hende for hendes samarbejde med Linda P som figurerne Winnie og Karina. Bogen handler om drengen William, der flytter med sin velmenende, men aldeles håbløse familie fra en lille by på Vestsjælland til Kastrup. William oplever, at han på den nye skole er væsentligt mere populær, end på sin gamle. Men han må pludselig kæmpe med et moralsk dilemma, da han opdager at hans nye klike stjæler fra den lokale kiosk - som er ejet af hans nye ven, Rashids, forældre. Problematikken er alvorlig, men bliver serveret med en humor, og en ungdommelig tone, der nok skal begejstre målgruppen. Bogen er illustreret af David Matschofsky der ikke tidligere har illustreret børnebøger. Hans streg er lidt upoleret og vil nok kræve en del formidling overfor målgruppen. Til gengæld er bagsideteksten sjov og meget dækkende. Derudover er bogen prydet af citater om bogen fra en håndfuld kendte komikere.

Jeg har ikke grinet så meget gennem en bog siden Nadia Kadis Sommerens loverboy, som jeg tror vil tiltale samme målgruppe.

En virkelig sjov bog. Jeg glæder mig allerede til den næste.