Bøger / faglitteratur

Sex efter 50 : kærlighed, krop og kultur i en moden alder


Beskrivelse


Om hvad der sker med kroppen og lysten til sex, når man bliver ældre. Om den modne seksualitet med fokus på sammenhæng mellem kærlighed, krop og kultur.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 14. sep. 2012

Målgruppen giver sig selv ifølge titlen. Bogen kan også være relevant ansatte i sundhedsvæsenet og andre behandlere.

Det generer mig en lille smule, at bogen allerede i indledningen tager udgangspunkt i nogle samfundsfordomme - en forestilling om at de fleste synes, sex ikke er noget for ældre mennesker. Det er muligt, nogen har det sådan, men mon ikke de fleste af os igennem livet har været nødt til at se bort fra den type klichéer. Når det er sagt, skal det også siges, at bogen intenderer at nedbryde fordomme. Sex er noget, som fylder i mange menneskers liv hele livet igennem. Det afspejles også i de små fortællinger, vi får undervejs i denne bog, som i øvrigt indeholder en del teori og henvisninger til undersøgelsesmateriale, som omhandler emnet. Derudover fokuseres på, hvilke vanskeligheder, man kan risikere at støde ind i som 50+ på seksualområdet. Det kan fx være helbredsproblemer, problemer med rejsningen, hormonforstyrrelser og andre forhold. Følelserne og kulturen har også en stor rolle at spille. Bogen tager os med på en rundtur i seksualitetens univers og hovedbudskabet er opmuntrende med henblik på et rigt seksualliv højt op i alderen. Forfatteren er gynækolog, født i Sverige, men har arbejdet i flere lande - nu i Danmark.

Bogen er langt mere distanceret og teoretisk end den netop udkomne og medieomtalte Elsk hele livet, men de 2 titler supplerer hinanden godt.

Teoretisk velunderbygget bog med små cases, der handler om at bevare seksualiteten i en moden alder.


Sygeplejersken

Årg. 113, nr. 6 (2013)

af

af

Vibeke Hejgaard

Årg. 113, nr. 6 (2013)