Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Sex og det : historier fra hjertet og ned


Beskrivelse


18 korte fortællinger om unge drenge og pigers erotiske følelser og oplevelser omkring den seksuelle debut.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2010

af

af

Inger Søndergaard

d. 20. okt. 2010

En vedkommende, ærlig og virkelighedstro samling af 18 historier om unge i alderen 17-19 år og deres oplevelser med sex. Bogen henvender sig til unge omkring den seksuelle debutalder, og den er også relevant for både drenge og piger i alderen 14-20 år.

Forfatteren kender vi især som rimsmed og tekstforfatter til en række vellykkede billedbøger senest Palle P og perlen, 2010. Her boltrer hun sig i en helt anden genre. I 18 vedkommende og ærlige fortællinger fra forskellige drenge og piger skildres deres følelser i forhold til tabuer og fortielser om unges følelser, oplevelser om præstation, overraskelse og håndtering og manglende vejledning omkring deres første erotiske oplevelse. Novellerne er meget forskellige både i indhold og form. Indholdsmæssigt spænder de lige fra problemer med at få orgasme til uforløst forelskelse og incest. En af historierne er skrevet som sms-dialog mellem unge, andre bevæger sig i uforløste fantasier eller i mere realistiske betragtninger. Fælles for dem alle er, at de er velskrevne i de unges sprog, og med en stor indlevelse og empati i de unges erotiske udfordringer.

Vi har mange bøger om unge og sex, men ingen, der på samme måde deler ud og tager udgangspunkt i de unges tvivl og usikkerhed. Forfatterskabet kunne godt blive en arvtager for Tine Bryld.

Velskrevet medrivende og relevant novellesamling, som læst og anvendt samlet eller i udpluk er et kærkomment supplement til bibliotekernes øvrige sexbøger for unge.


Folkeskolen

Årg. 128, nr. 3 (2011)

af

af

Heidi Friborg Christophersen

Årg. 128, nr. 3 (2011)