Bøger / faglitteratur

SFO- og fritidspædagogik : før, nu og i fremtiden


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 18. maj 2010

Bogen henvender sig primært til anvendelse på pædagoguddannelsen og til pædagoger i skolefritidsordninger.

Denne antologi i serien SFO-pædagogik tager pulsen på fritidspædagogikken i dagens Danmark og giver sit bud på fremtidens fritidspædagogik. Udgangspunktet for dette er en gennemgang af fritidspædagogikken i et historisk perspektiv frem til nu, hvor fritidspædagogikken står i en alvorlig krise og er på vej mod en ny type pædagogik og didaktik. Bogens forfattere giver deres bud på krisens årsager og karakter samt de pædagogiske veje ud af krisen. Temaerne for bogens syv kapitler er bl.a. børneperspektiver på SFO-praksis, mobning og inklusion, fremtidens fritidspædagogik, børns opvækstbetingelser anno 2010 og SFO som arena for læring.

Det vil være meget oplagt også at læse SFO - en del af skolens virksomhed, 2009. Læst samlet giver disse to udgivelser et godt indblik i status for fritidspædagogikken i dag samt fremtidsperspektiverne for det pædagogiske arbejde.

Antologi om fritidspædagogikken før, nu og i fremtiden. Bogen kan være en god grundbog til pædagoguddannelsen, da den danner en god forståelsesramme for baggrunden for det pædagogiske arbejde i dag og giver forståelse for fremtidens pædagogiske udfordringer.