Bøger / skønlitteratur / roman

Shakespeares hemmelighed


Beskrivelse


Krimi. Samme dag, som Shakespeare-instruktøren Kate får en mystisk æske af Roz, bliver Roz myrdet. Gennem koder og skjulte beskeder arbejder Kate sig frem til den dødsensfarlige hemmelighed: et hidtil ukendt Shakespeare-manuskript.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2009

af

af

Rikke Bruun

d. 19. mar. 2009

En krimi i samme genre som Da Vinci mysteriet, hvor historiske personers liv og værker sættes i nyt lys. Denne gang med Shakespeare som omdrejningspunkt.

Kate Stanley instruerer Hamlet på Globe Theater i London, da hun får besøg af en veninde, der giver hende en æske med instruktioner om kun at åbne den, hvis hun vil forfølge sporet, der peger på en hemmelighed med Shakespeare i centrum. Samme dag brænder Globe, og veninden myrdes på samme måde som Hamlets far. Det bliver starten på en jagt efter et af Shakespeares forsvundne skuespil "Cardenio". En jagt der gennem ukendte breve og kodede bibelvers bringer Kate til Spanien og USA. Hun er dog ikke den eneste, der leder efter skuespillet. En morder, som iscenesætter sine mord med referencer til Shakespeares skuespil er lige i hælene på hende. Sideløbende får læseren en historie om et trekantsdrama med Shakespeare i midten. Bogen er Jennifer Lee Carrells romandebut. Hun har lavet et grundigt forarbejde og har skabt en krimi med mange henvisninger til Shakespeares liv og værker. Hun giver også et bud på en af litteraturens store gåder: Hvem var Shakespeare?.

Mark Alperts Einsteins sidste teori og Kathleen McGowans Den udvalgte er andre bøger, hvor der også ledes i fortiden for at finde svar på nogle af verdenshistoriens hemmeligheder.

Forfatteren fører på spændende og medrivende måde læseren igennem Shakespeares univers. Fakta og teorier bruges til at skabe en interessant krimi, der nok skal fange mange krimilæsere.


litteratursiden.dk

d. 20. apr. 2009

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 20. apr. 2009

Shakespeares hemmelighed afsløres måske i konspirationsroman grænsende til Da Vinci-plagiat. Kate Stanley, tidligere universitetsprofessor og Shakespeareekspert, nu teaterinstruktør, opsøges af sin ti...


Jyllands-posten

d. 28. apr. 2009

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. apr. 2009


Kristeligt dagblad

d. 11. apr. 2009

af

af

Mads Rosendahl Thomsen

d. 11. apr. 2009