Bøger / faglitteratur / billedværker

Shelter : herberg og væresteder


Beskrivelse


Skildring i tekst og fotos af socialt udsattes dagligdag på en række herberger og væresteder i København.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2019

af

af

Camilla Sejerøe

d. 15. feb. 2019

Eftertænksomme billeder af hjemløse, suppleret med forholdsvis korte billedtekster. Til mennesker, der interesserer sig for mennesker.

Claus Ørsted har været en del af det danske foto- og filmmiljø i omkring 50 år og har en pæn produktion bag sig, både film og fotos. Her har han fotograferet hjemløse med udgangspunkt i en række væresteder og pladser, hvor hjemløse samles. Ved hver foto er en billedtekst, der fortæller om personen på billedet og stedet billedet er taget. Her er beretninger fra bl.a. Hulgårds Plads, Morgencafé for hjemløse og GraceKbh. Forord af Mie Nyegaard, socialborgmester i København.

Billederne her er ærlige og lige på. De ønsker sig ikke medlidenhed, men opmærksomhed. Menneskene og deres skæbner er beskrevet nøgternt og i deres eget sprog, med få eller ingen spor af forfatteren. Det er en vandring ind i en verden, få kender, og det fungerer virkelig godt.

Fra 2011 findes billedværket UdstødtGadens konger med næsten samme emne, og fra 2010 Gadens kongerFra 2011 findes billedværket Udstødt med næsten samme emne, og fra 2010 .