Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sherlock Holmes - det plettede bånd


Beskrivelse


Doktor Watson fortæller om hvordan han og Sherlock Holmes løser mysteriet om Julia Stoner og hendes mystiske død på godset Stoke Moran. For børn og unge på 10-14 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2022

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 8. apr. 2022

Doktor Watson fortæller om hvordan han og Sherlock Holmes løser mysteriet om Julia Stoner og hendes mystiske død på godset Stoke Moran. For børn og unge på 10-14 år.

Doktor Watson er jeg-fortæller i historien. Han har nu i 8 år nedskrevet de sager hans ven Sherlock Holmes har efterforsket i viktoriatidens England fra huset i Bakerstreet i London. Historie om det plettede bånd kunne ikke nedskrives da den skete i 1883, fordi Dr. Watson og Sherlock lovede en ung kvinde at holde sagen hemmelig. Nu er den unge kvinde død, og Watson kan fortælle os sandheden om sagen. Sagen starter med at en ung og meget skræmt kvinde, Helen Stoner, opsøger Sherlock Holmes, og fortæller om søster Julia, sin stedfar Doktor Grimesby og de vilde dyr han medbragte fra Indien. Hun fortæller om en række mystiske og uhyggelige hændelser og en arv.

Det er fjerde bog i børneserien "Sherlock Holmes". Bøgerne gendigter de klassiske historier, som er forkortet og skrevet i et tilgængeligt og nutidigt dansk. Der fokuseres på selve historiens mysterium. Bogens lix er 27 og den har dækkende og let humoristiske sort/hvide illustrationer til at understøtte historien. Der er faktabokse som forklarer enkelte svære ord, som fx dogcart.

Første bog i serien er Sherlock Holmes - et studie i rødtMystisk efterårsferie. En klassiske detektivserie for børn er "De fem" af Enid Blyton, fx Mystisk efterårsferie Der er også serien om "Detektiv bureau nr. 2"Første bog i serien er Sherlock Holmes - et studie i rødt. En klassiske detektivserie for børn er "De fem" af Enid Blyton, fx Der er også serien om "Detektiv bureau nr. 2".