Bøger / skønlitteratur / noveller

Sherlock Holmes' eventyr


Beskrivelse


Kriminoveller. Dr. Watson er blevet gift, men det forhindrer ikke det karismatiske makkerpar i at opleve mange spændende mysterier.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2013

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 11. juni 2013

Ung som gammel kan få fornøjelse af de klassiske historier.

Rosenkilde & Bahnhof er nu klar med tredje bind i serien Den nye komplette Sherlock Holmes udgave. Hvor de to første var romaner, består det nye bind af 12 noveller der i perioden 1891-92 blev trykt i magasinet The Strand (samlet i The Adventures of Sherlock Holmes, 1892) Det består af nogle af de mest populære historier om den karismatiske detektiv, men særligt Skandale i Böhmen og Det brogede bånd skiller sig ud som noget af det bedste Doyle skrev. Det kan derfor undre, at Doyle faktisk planlagde at myrde Holmes i den sidste novelle, men blev forhindret af sin mor, som elskede figuren. Det og meget andet kan man læse i det informative forord, som præsenterer bogen godt og sætter den ind i den rette sammenhæng, således at nye læsere sagtens kan springe på. Som bonus får man også Sidney Pagets originale illustrationer, som har dannet grobund for den måde, vi ser Holmes på.

Op gennem 1970'erne udgav Wangels Forlag en anden komplet udgave. Desværre valgte man ikke at følge Doyles oprindelige udgivelseskronologi, men springer i de 56 noveller som Doyle udgav. Som læser var man derfor nødt til skifte mellem forskellige bøger, for at læse historierne i den korrekte sammenhæng. I forhold til den gamle udgave føles oversættelsen mere frisk og levende, og typografien er langt bedre. Bemærk også at nogle af titlerne er ændret, således at de minder mere om de engelske.

Fremragende og nødvendig udgivelse.


litteratursiden.dk

d. 2. juli 2013

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 2. juli 2013

Violinspillende, kokain-misbrugende, knivskarp og lynhurtig. Hvem taler jeg om? Elementært, min kære Watson. Sherlock Holmes, naturligvis. Der er ingen over og ingen ved siden af: Den legendariske She...


Politiken

d. 10. aug. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 10. aug. 2013