Bøger / faglitteratur / opskrifter

Sherry, tapas, skinke


Beskrivelse


Om de gastronomiske perler fra Spanien - mest om sherryen og dens historie. Med afsnit om hvor man i Spanien og Danmark kan købe og smage specialiteterne samt et mindre afsnit med tapasopskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2018

af

af

Kent Skov

d. 27. sep. 2018

God lille bog om de sydspanske delikatesser. For interesserede i både gastronomi og Sydspanien.

Informationstæt bog om det spanske køkkens juveler: Sherry, tapas og skinke. Henrik Oldenburg er en erfaren vinskribent, og det mærkes på prioriteringen. Afsnittet om sherryens historie, produktionsmetoder og de forskellige sherrytyper og den markedsmæssige udvikling fylder mest. Sherry stammer navnemæssigt og geografisk fra det spanske område Jerez, men blev bragt til Sydspanien af fønikerne. Især englænderne har over tid indhandlet sherryen og gjort den kendt. Tapas betyder "låg", og anretningen med få, lækre råvarer, der blev lagt på sherryglasset allerede fra 1200-tallet er blevet et globalt hit. I sidste afsnit introduceres den sortfodede ibericogris, hvis skinke er indbegrebet af kvalitet til både tapas og som selvstændig delikatesse. Adresselister til spisesteder og leverandører i DK.

HO putter meget seriøs information ind i sin lille bog. Hvor sherryen har været trængt i nogle år, er de øvrige specialiteter i stadig fremmarch. Bogen her er både et hip til vindelikatessen og en anbefaling af dens tilknytning til de to partnere. Bogens ti danske tapasopskrifter er både opfindsomme og lækre. Undertegnede får klart inspiration til at prøve det hele af!.

To andre anbefalelsesværdige titler med tolv år på bagen er den grundige Tapas & sherryPortvin, sherry og andre hedvine og Hvelplunds fortællende Portvin, sherry og andre hedvineTo andre anbefalelsesværdige titler med tolv år på bagen er den grundige Tapas & sherry og Hvelplunds fortællende .