Bøger / skønlitteratur til børn / spænding

Shitstorm


Beskrivelse


Jonas har fået nok af klassens bølle, Benjamin, og bruger Facebook til at vende stemningen i klassen imod ham. Jonas bliver kontaktet af ReFA, en gruppe unge, der bruger nettet og sociale medier til at opnå retfærdighed. Men alt er ikke som det ser ud til.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2018

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 21. feb. 2018

En ægte spændingsroman for dig, der godt kan lide action. Om spin, løgn og manipulation på sociale medier, og om Jonas, der bliver involveret i noget der er langt større end han forestillede sig. Fra 12 år.

Jonas er ikke en af de seje i klassen. Det er Benjamin til gengæld, der er typen der gør sig selv mere populær ved at hakke på dem, der er længere nede i hierarkiet. Efter en episode, hvor Benjamin lægger en lort i Jonas' taske, vender Jonas stemningen mod Benjamin ved at bruge Facebook og en vis portion opfindsomhed til at udstille Benjamins handlinger. Jonas bliver kontaktet af ReFA, Retfærdighed For Alle, en gruppe unge, der bruger nettet og sociale medier til bl.a. at skabe shitstorms for at opnå retfærdighed. Jonas bliver hurtigt involveret i ReFA, og det viser sig, at tingene er langt mere indviklede end de ser ud til.

En spændende bog, der får én til at tænke over måden vi bruger sociale medier på, og hvordan de kan udnyttes til spin, løgn og manipulation. Bogen har et lettere klichépræget sprog og personkarakteristik, men når først handlingen tager fat, glemmer man det og bliver opslugt af historien. Bogen forekommer enkel, men spørgsmålene om vores ukritiske brug af sociale medier bliver hængende længe efter endt læsning.

21 måder at døAraberen af Sarah Engell er et godt bud på, hvordan sociale medier kan bruges i en hetz mod en enkelt person. Kristoffer Jacob Andersen har tidligere skrevet om had på Facebook i Araberen21 måder at dø af Sarah Engell er et godt bud på, hvordan sociale medier kan bruges i en hetz mod en enkelt person. Kristoffer Jacob Andersen har tidligere skrevet om had på Facebook i .