Bøger / faglitteratur / biografier

Showbizzer


Beskrivelse


Forfatteren tegner portrætter og beretter om sine personlige oplevelser med en række af Danmarks mest populære kunstnere inden for forskellige grene af dansk underholdning: revyerne, pladebranchen, teatret, film og tv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2008

af

af

Kirsten Katholm

d. 28. okt. 2008

Små portrætter af nulevende og afdøde skuespillere og sangere, der retter sig mod læsere af de populære samtalebøger og biografier om kendte danskere.

Gunnar Geertsen har i mere end 30 år skrevet tekster til sange, revyer, teater- og tv-underholdning. Bogens portrætter af 31 kendte danske kunstnere som fx Dirch Passer, Dan Turéll, Jens Okking m.v. er blevet til på baggrund af de møder og oplevelser, han i årenes løb har haft sammen med dem. Hans ærinde er gennem en kort personbeskrivelse eller en anekdote at give sit eget billede af kunstneren, der som menneske både kan være pragtfuld og forfærdelig. Gennem forfatterens private synsvinkel gives et indblik i underholdningsbranchen som en både barsk og vidunderlig branche. Bogen slutter med et lidt sarkastisk og selvironisk afsnit af og om forfatteren. Her skriver han, at han har udgivet bogen om de kendte for selv at blive mere kendt og berømt, end man har mulighed for som tekstforfatter!.

I samme stil som andre portrætbøger om kendte kunstnere, der er skrevet mere for at underholde end for at give en dybere indsigt i deres personligheder.

Letlæste og underholdende korte skitser om kendte og populære danske kunstnere. Samlingens portrætter er af en blandet kvalitet, idet nogle bygges op på få oplevelser med kunstnerne og derfor giver et lidt unuanceret portræt af dem.