Bøger / skønlitteratur / roman

Sidespring


Beskrivelse


Tekstforfatteren Benedikte er blevet forelsket i Jason i New York, og nu søger hun skilsmisse fra Hans Henrik. Sagen optager både veninderne og den lokale sladder, indtil hun flytter fra oplandet til Århus.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2000

af

af

Annemette Sørensen

d. 17. okt. 2000

Den svære kærlighed og kampen for styrke og selvstændighed er temaer i dansk debutroman om Benedikte, ultimo 20 og i færd med at bryde op fra tilværelsen som mor og hustru til den mand, hun har kendt siden 16-årsalderen. Under et ophold i New York forelsker hun sig i en anden mand, Jason, og det er næsten umuligt at vende tilbage til de kendte, trygge rammer igen. Eller trygge? Benedikte får jævnligt tæsk af sin mand, men hun forlader ham dog primært fordi savnet af den anden er for stort. Men Jason drikker og har en anden kvinde, så Benedikte indser efterhånden at hun er overladt til sig selv og til længslen efter at bliver elsket. Hun forsøger sig med et par andre, alt imens skilsmissen falder på plads og det hele drøftes med veninderne. Fortællestilen er nutidig, sanselig og lidt stram, og har det stilistisk dristige træk at skildre ægtemandens vold som en helt naturlig forekomst, som vasketøj og barneleg. Miljø- og personbeskrivelser er fine, og synsvinklen er hele tiden kvindernes. Bogens mandlige figurer er i højere grad typer, og faktisk ingen af dem er til at regne med. Romanen har et flot, sensuelt omslag og vil garanteret blive slugt som genkendeligt stof af f.eks. Hanne-Vibeke Holsts yngre publikum.


litteratursiden.dk

d. 1. feb. 2007

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 1. feb. 2007

En overgang var jeg lykkelig. Lykkelig uvidende. Engang , siger Benedikte i denne hudløst ærlige og velskrevne roman om en kvindes begær og de følger, det får for hende. I Inger Wolfs debutroman fra 2...


Jyllands-posten

d. 24. okt. 2000

af

af

Jon Helt Haarder

d. 24. okt. 2000


Berlingske tidende

d. 24. okt. 2000

af

af

Per Theil

d. 24. okt. 2000


Kristeligt dagblad

d. 14. feb. 2001

af

af

Maria Sjøqvist

d. 14. feb. 2001