Bøger / skønlitteratur / roman

Sidste åndedrag


Beskrivelse


Politichef Kate Burkholder fra Painters Mill i Ohio har en baggrund som amish. Da hun får en sag, hvor en amishfamilie er blevet kørt ihjel af en formodet spritbilist, bliver der rippet op i hendes fortid.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2015

af

af

Lone Krøgh

d. 6. feb. 2015

Kendere af amishkrimierne med Kate Burkholder vil elske dette femte bind i serien, og nye læsere kan begynde her.

Politichef Kate Burholder fra Painters Mill i Ohio får en sag, hvor en far fra amish-samfundetog hans små børn er blevet kørt ihjel af en formodet spritbilist. Sagen viser sig at være mere kompliceret end som så, og Kate, der som barn og ung selv var en del af amish-samfundet, bliver konfronteret med sin fortid.

Jamen altså. Jeg har ikke tidligere læst noget af Linda Castillo, men har gladelig overgivet mig til hendes fascinerende og særegne univers. Amish-vinklen, den særlige stemning, Kate Burholders sammensatte og selvmodsigende personlighed, sproget og selve plottet går op i en højere enhed, og hele vejen gennem bogen har jeg været stærkt underholdt.

Dette er den femte amish-krimi med politichef Kate Burholder, som danske læsere er blevet præsenteret for siden 2012, og heldigvis er der flere på vej. Jodi Picoult har tilbage i 2001 og 2002 også udgivet krimier, som tager udgangspunkt i amish-kulturen, ligesom Claus M. Lohman i krimien Genstart inddrager amish. Linda Castillo kan sammenlignes og anvendes på linje med Karin Slaughters krimier.


litteratursiden.dk

d. 18. mar. 2015

af

af

Pernille Jørgensen

d. 18. mar. 2015

En frygtelig tragedie rammer en amish-familie men var det en ulykke? En aften er amish-manden Paul Borntrager på vej hjem. Bag i den hestetrukne vogn sidder hans tre børn, og der er fred og ro i den...


Weekendavisen

d. 13. mar. 2015

af

af

Katinka Bruhn

d. 13. mar. 2015