Bøger / skønlitteratur / roman

Sidste forestilling


Beskrivelse


Privatdetektiven Dan Sommerdahl hyres af den lesbiske vicepolitikommissær Pia Waage til at finde de rigtige beviser i en sag, hvor hun er varetægtsfængslet for mordet på sin kæreste, der var gymnasielærer.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2013

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 29. okt. 2013

Anna Grue og hendes skaldede detektiv, Dan Sommerdahl, har en fast og bred læserskare, der her får mere læsestof, og det samme gør andre krimilæsere.

Anna Grue er en kendt (krimi)forfatter især pga. sine 3 tidligere bøger i serien, men også andre bøger, og denne nye historie om Sommerdahl vil fastholde og måske endda øge kendskabet til hende. Scenen er igen sat i Christianssund, hvor den lesbiske vicepolitikommissær Pia Waage varetægtsfængslet for mordet på sin kæreste og hyrer Sommerdahl til at modbevise de plantede beviser. Det er selvfølgelig imod politiets ønske og giver konflikter for dem. Kæresten var gymnasielærer, og handlingen foregår meget blandt elever og lærere, og til elementerne i plottet hører bl.a. holdningerne til lesbiske, mobning, samt Facebook og anvendelse heraf til bl.a. indsamlinger. Dertil kommer Sommerdahls privatliv og interne forhold hos politiet. Velskrevet og flydende fortalt. En lineær, lige ud ad landevejen, underholdende og spændende historie.

Kronologisk fortsætter historien om privatpersonen Dan Sommerdahl fra de første 3 bind i serien, men indholdsmæssigt er plottet selvstændigt. Grue styrker med bogen sin position i gruppen af danske krimiforfattere på linje og niveau med Sara Blædel og Elsebeth Egholm.

En lige ud ad landevejen og spændende historie, der fortælles velskrevet og flydende, og hvori nutidens Danmark spejler sig. Ikke en nyskabende krimi, men et underholdende og fængende læseoplevelse, mens den står på.


litteratursiden.dk

d. 18. dec. 2013

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 18. dec. 2013

Sjette bind er elementært spændende men ikke seriens bedste. Til gengæld rammer beskrivelsen af den skaldede detektiv plet, og han står lyslevende frem som den evige æstetiker og kvindebedårer. Sidste...


Jyllands-posten

d. 2. dec. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. dec. 2013


Politiken

d. 23. nov. 2013

af

af

Mette Højbjerg

d. 23. nov. 2013


Weekendavisen

d. 8. nov. 2013

af

af

Katinka Bruhn

d. 8. nov. 2013